АКТУАЛЬНО

У Коломийській єпархії відбулася презентація молодіжного Катехизму «Ми йдемо з Христом»

П'ятниця, 17 вересня 2021, 12:20
Впродовж двох днів, 15-16 вересня, у катедральному соборі Преображення Господнього м. Коломиї відбувалася презентація молодіжного Катехизму «Ми йдемо з Христом».

Владика Василь Івасюк, єпарх Коломийський, наголосив  на важливості створення біблійних гуртків і  катехитичних шкіл при парафіях, катехизації дорослих, дітей та молоді.

Під час конференції Катехизм презентували: доктор богослов’я, митрофорний протоієрей Мирон Бендик (ректор Дрогобицької духовної семінарії та один із творців молодіжного Катехизму), протоієрей Іван Гаваньо (богослов, викладач Дрогобицької духовної семінарії), о. Олег Кобель (референт Бюро екології Стрийської єпархії УГКЦ).

Священнослужителі Коломийської єпархії мали добру нагоду прослухати семінар, як практично застосовувати під час катехизації молоді Катехизм “Ми йдемо з Христом”. Семінар підготували о. Мирон Бендик та о. Олег Кобель.

Отець Захар Михасюта (директор Дяківсько-катехитичного коледжу Коломийської єпархії) наголосив на важливості створення гуртків молитовного читання Святого Письма в парафіях.

Кожен священнослужитель отримав молодіжний Катехизм «Ми йдемо з Христом». Бо саме він має стати тим цінним інструментом, який допоможе ефективно та плідно співпрацювати із молоддю!

Довідково: Нагадаємо, що цей Катехизм впорядковували впродовж восьми років. І цьогоріч, 28 червня,  Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви, проголосив його.

Молодіжний Катехизм «Ми йдемо з Христом» складається із трьох частин: про віру, про молитву,  про надію та про почуття. Він має допомогти молоді не заблукати у цьому світі, а долати усі негаразди та перешкоди разом із Христом. Бо тільки поруч із Господом ми стаємо сильними, мужніми, відважними, щирими та правдивими християнами.

Пресслужба Коломийської єпархії

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next