АКТУАЛЬНО

У Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» видали документ про виховання мирян до суспільно-політичного життя

Середа, 31 грудня 2014, 11:05
«Виховання мирян до суспільно-політичного життя» – з такою назвою вийшов у передріздвяний час новий порадник Комісії УГКЦ «Справедливість і мир». Сьогодні по-особливому відчувається у суспільстві потреба євангелізації не лише в особистісному вимірі, а й у суспільних сферах життя.

Як це здійснити? Як християнізувати економіку, політику, підприємницьку діяльність тощо? Відповідь на всі ці запитання дає цей документ з надією на його якомога швидке, активне й ефективне впровадження.

У передмові документа Блаженніший Любомир (Гузар) зосереджує увагу на необхідності кожного громадянина брати участь у розбудові «полісу» заради спільного блага, яке є орієнтиром для розвитку суспільства. Зміст праці зосереджується на таких важливих складових, як примат євангелізації, місія та покликання Церкви. Головними частинами видання є християнська концепція суспільно-політичного виховання, сфери суспільно-політичної діяльності та парафія, як спільнота християн, яка виховує.

Документ є важливим з огляду на те, що звертає увагу на практичні аспекти виховання та активну участь мирян у суспільно-політичному житті в контексті парафіяльного життя спільноти. Він також служить важливою складовою реалізації стратегії розвитку УГКЦ у рамках визначеної Синодом Єпископів пасторальної програми «Парафія – місце зустрічі з живим Христом».

Цікавими та корисними, серед багатьох інших, наголосів документа є, зокрема, такі: необхідність суспільно-політичного виховання мирян, роль духовенства у суспільно-політичному вихованні, сфера культури, сфера сім′ї, сфера школи, сфера праці, зразок планування суспільно-політичного виховання, поради для розуміння пропозиції, духовний та культурний супровід державних службовців та багато інших важливих тематик.

Цей документ рекомендується для духовенства, вихователів-вчителів, а також для усіх небайдужих мирян задля особистого та спільнотного формування та розвитку суспільно-політичного життя у світлі християнського вчення.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next