АКТУАЛЬНО

У Коростишеві презентували Стратегію соціального служіння УГКЦ

Четвер, 12 березня 2020, 12:08
22 березня 2020 року, у місті Коростишів, що на Житомирщині, відбулася презентація соціального служіння УГКЦ.

Цього дня до місцевої парафії Святого Івана Хрестителя УГКЦ завітали учасники соціальної команди Київської архиєпархії  - протоієреї Василь Чудійович та Андрій Боднарук. Зустріч розпочали молитвою до Святого Духа.

Відтак о. Василь, звертаючись до присутніх, зазначив, що соціальне служіння в громаді дозволяє людям пізнати живого Бога в наших спільнотах. «Сьогодні у Київській архиєпархії активно розвиваються наші парафії. Бачимо людей, які приходять до наших храмів на молитву, а опісля назавжди змінюють своє життя та ставлення до Бога і Церкви. Це відбувається завдяки тому, що греко-католицькі громади відкриті до потреб інших людей», - зазначив священнослужитель.

Далі увагу парафіян було зосереджено на богословському вимірі соціального служіння. Презентацію представив о. Андрій Боднарук, який наголосив, що ця стратегія не є чимось новим та видуманим у Церкві. Це продовження того, що відбувалося у Старому Завіті та звершувалося у Новому. Це Боже послання в кожному з нас. Натомість нашим завданням є переосмислити істину, що це ми є тією Біблією, яку сьогодні читають люди у наших ділах», - зауважив душпастир.

Опісля священники з вірними оглянули відеоматеріали на цю тематику та разом обговорили соціальне життя місцевої громади.

Завершуючи зустріч, о. Андрій подякував місцевому священнику о. Василю Юрківу за ревне служіння в цій громаді, а також за добрий приклад оживлення парафії. У свою чергу о. Василь висловив слова вдячності за організацію та проведення цього заходу в Коростишеві.

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next