АКТУАЛЬНО

У Корсові відзначили 240-ту річницю коронації чудотворної ікони Богоматері

Вівторок, 10 вересня 2013, 14:58
8 вересня в парафії села Корсів Бродівського деканату, що на Львівщині, відбувся відпуст з нагоди 240-ї річниці коронації чудотворної ікони Пресвятої Богородиці.
З цієї нагоди на церковному подвір’ї споруджено відпустову каплицю для проведення богослужінь, на які збирається чисельна громада. Освятив нове місце молитви владика Михайло (Колтун), Єпарх Сокальсько-Жовківський, який на новому престолі приніс Євхаристійну жертву та рукоположив у сан дияконства Романа Гонтарика.

Під час проповіді єпископ закликав вірних не забувати, що наша Небесна Мати «є з нами». «Вона хоче нашої прихильності, приязні та спілкування. Богородиця, коли обирає собі місце (об’явлення), то вона хоче, щоб воно діяло, щоб ми в цьому місці виражали і плекали наші християнські властивості», – наголосив архиєрей.

Після Божественної Літургії владика Михайло прочитав молитви за всіх потребуючих, терплячих та на оздоровлення душі й тіла. Відтак він закликав вірних черпати Божої ласки перед чудотворною іконою Богородиці і наголосив, що «здоров’я нам потрібне для християнського життя».

На завершення всім охочим було роздано пам’ятні буклети із зображенням чудотворної ікони, новоосвяченої каплиці та храму Євангелиста Луки, якому виповнилося 270 років.

фоторепортаж

Прес-служба єпархії Сокальсько-Жовківської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next