АКТУАЛЬНО

У Ковелі провели англомовний табір для дітей «Різдво у…липні»

Середа, 11 липня 2018, 13:03
З такою цікавою назвою відбувся п’ятиденний англомовний християнський табір для дітей у місті Ковелі на парафії Блаженного Миколая Чарнецького.

У ньому взяли участь близько 60 дітей. Зініціювала такий проект директор Школи англомовних християнських аніматорів Ірина Іванкович. Надзвичайну місію організувало Релігійне товариство українців-католиків «Свята Софія» (США, ТСС А) разом з інструкторами ШАХА, що діє на базі Музейно-меморіального комплексу ім. Патріарха Йосифа Сліпого в селі Заздрість на Тернопільщині.

«Організація табору була продумана надзвичайно цікаво, з багатим і якісним підручним матеріалом. Кожний день ми розпочинали Святою Літургією англійською мовою. Для мене як священика це також був дуже цікавий і навчальний час. Читати Євангелію англійською і, навіть, трохи проповідувати мені допомагали діти й аніматори. У нашому храмі вперше лунала молитва: Lord, have mercy! На мою думку, такі християнські табори з вивченням англійської мови дуже необхідні для наших парафій в Україні. Враження дітей неймовірні. Хоча не бракувало різних розваг, але навіть, щоб пострибати на батуті, треба було відгадувати загадки англійською мовою», – ділиться враженнями духовний провідник табору о. Михайло Іваняк, ЧНІ.

Літні табори при монастирі отців редемптористів для малечі з Ковеля – звична справа, однак цьогорічний їх захопив по-особливому. «Цілий рік я чекав початку табору, бо знав, що це, як завжди, буде щось цікаве та захоплююче. Можна сказати, що я трошки помилявся, бо це було набагато краще, ніж я очікував. Цьогорічний табір став для мене відкриттям, тому що був англомовним, і я мав можливість покращити свої знання, що в майбутньому мені знадобляться. Також спочатку мене здивувала тема табору "Різдво", але це було дуже пізнавально й потрібно, бо ми завжди маємо пам’ятати та згадувати цю історію, навіть літом. Дуже мені сподобалися банси, різноманітні гуртки та "Велика гра"», – із вдячністю за гарно проведений час, висловлюючи думки всіх дітей, каже одинадцятирічний Назар.  

«Thank you very much!!! Cкладаємо щиру подяку від нашої парафії п. Ірині Іванкович, аніматорам, добродіям за вашу жертовну працю, за різдвяну історію в липні», –  кажуть учасники табору, запевняючи, що молитимуться за добродіїв, і бажаючи їм Божого благословення та розквіту.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.lutsk-ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next