АКТУАЛЬНО

У Краматорську освятили храм для військових

Середа, 22 лютого 2017, 13:27
21 лютого 2017 року в м. Краматорськ Донецької області для військовослужбовців 81-ї окремої аеромобільної бригади освячено храм Святого Юрія.

Чин освячення здійснив владика Михайло (Колтун), єпископ-капелан, у співслужінні з о. Василем Іванюком, місцевим капеланом, о. Віктором Коханським, настоятелем парафії УГКЦ в м. Слов’янську, і священнослужителями Сокальсько-Жовківської єпархії, які тими днями проводили пасторально-місійну працю на Донеччині.

У проповіді під час Божественної Літургії єпископ заохотив присутніх військовослужбовців шукати захист передусім у Бога і тоді їхнє служіння буде успішним. Відтак архиєрей розповів про міжнародну зустріч капеланів в Англії і як капеланська служба діє в усіх розвинених країнах. Владика запевнив: "Якщо щось попросимо на землі, то буде вислухано на небі. Тож поручаймо себе Богові!" Чин освячення храму владика порівняв із хрещенням дитини, бо присутні в храмі втішаються Божим благословенням, яке всім дається. Прикладом для воїнів є покровитель храму – св. Юрій. "Він поєднав віру і служіння, тому став успішним", - наголосив єпископ-капелан.

Наприкінці богослужіння владика Михайло роздав всім присутнім у храмі антидор. Командир подарував владиці емблему 81-ї бригади з написом "Ніхто крім нас" та відзначив грамотами будівничих цього військового храму.

Участь у спільній молитві взяли парафіяни м. Краматорська. Співали під час богослужіння сестри Воплоченого Слова.

Після того присутні священики та архиєрей розділили спільну солдатську трапезу. Владика від імені присутніх священиків подякував військовим, що виконали євангельську раду "голодного нагодувати" і гостинно їх прийняли.

Прес-служба Сокальсько-Жовківської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next