АКТУАЛЬНО

У Краматорську розпочалася модульна навчальна програма «Студії живої парафії»

Вівторок, 23 жовтня 2018, 19:22
У понеділок, 22 жовтня, у Краматорську (Донецька область) розпочалася чергова модульна навчальна програма з адміністрування соціальних проектів для представників парафій під назвою «Студії живої парафії». Цього разу учасниками програми є близько 20 парафіяльних громад УГКЦ зі Сходу та Півдня України.

На відкритті до присутніх з вітальним словом заохочення звернувся владика Василь (Тучапець), голова Відділу соціального служіння УГКЦ.

Під час заходу відвідувачі матимуть нагоду попрацювати із фаховими викладачами, які мають великий довід у сфері реалізації соціальних проектів у місцевих громадах. Задля обміну досвідом учасники будуть відвідувати громадські організації та релігійні громади, що успішно розвивають соціальне служіння.

У підсумку десять команд отримають міні-гранти від Львівської освітньої фундації на реалізацію проектів, опрацьованих у рамках навчальної програми. Програма триватиме шість місяців та складатиметься з трьох модулів та менторської підтримки експертів.

Варто зазначити, що програма реалізовується БО «Львівська освітня фундація» в рамках проекту Карітасу України «Зміцнення місцевої самоорганізації та соціальної згуртованості громад у східному та південному регіонах України».

Ця програма, яка реалізується під патронатом Відділу соціального служіння Патріаршої курії УГКЦ, є практичним втіленням затвердженої Синодом Єпископів УГКЦ в 2016 році Стратегії розвитку соціального служіння. Адже основна мета Стратегії – активізація та розвиток соціального служіння на рівні парафій, який стане можливий завдяки праці у трьох ключових напрямках: плекання духу жертовності та соціальної відповідальності; розвиток безпосереднього служіння; інституційний та професійний розвиток служіння в місцевій громаді.

Повідомив о. Андрій Нагірняк


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next