АКТУАЛЬНО

У Краматорську завершилася модульна навчальна програма “Студії живої парафії”

П'ятниця, 30 листопада 2018, 10:45
Про розвиток громад, сучасні навички управління соціальними проектами та служіння парафіяльним громадам говорили впродовж двох місяців на трьох триденних навчальних модулях у Краматорську в рамках проекту Карітасу України «Зміцнення місцевої самоорганізації та соціальної згуртованості громад у східному та південному регіонах України».

Священики Харківського, Донецького та Одеського екзархатів УГКЦ разом із активними парафіянами стали учасниками модульної навчальної програми «Студії живої парафії». Зібрання налічувало близько 40 учасників, які є або мають стати активістами соціального служіння у своїх громадах. Протягом дев’яти днів жовтня та листопада перед присутніми стояло важливе завдання – опанувати навички реалізації соціальних проектів, правильного обґрунтування та аналізу проблем потребуючих у громадах, способів залучення коштів на підтримку соціальних проектів парафій і кроків їх реалізації на благо місцевих громад.

На початку із словом і благословенням на успішне навчання до всіх присутніх звернувся владика Василій (Тучапець), Екзарх Харківський, голова Відділу соціального служіння УГКЦ. Архиєрей наголосив, що служіння ближньому (дияконія) поряд із проповіддю Доброї Новини (Керигма) та Освяченням (Літургія) становить триєдину місію Церкви.  

А ця програма,  яка реалізується під патронатом Відділу соціального служіння Патріаршої курії УГКЦ, є практичним втіленням затвердженої Синодом Єпископів УГКЦ в 2016 році Стратегії розвитку соціального служіння. Адже основна мета Стратегії – активізація та розвиток соціального служіння на рівні парафій, що стане можливим завдяки праці у трьох основних напрямках: плекання духу жертовності та соціальної відповідальності; розвиток безпосереднього служіння; інституційний та професійний розвиток служіння в місцевій громаді.

“Для мене особисто жива парафія – це рух, коли громада активна не лише в духовному житті, а й поєднана соціальним служінням, шляхом трансформації провідних ідей Церкви в повсякденні життєві справи наших парафіян. Це синергія ідей дияконії та корисних вчинків задля розв’язання проблем потребуючихіа підтримки цих людей”, – зазначив учасник програми о. Володимир Раковецький, адміністратор парафії Всіх святих українського народу УГКЦ м. Полтави.

Варто додати, що програма реалізується у партнерстві Карітасу України та БО «Львівська освітня фундація». Продовжиться освітній курс практичним втіленням розроблених під час нього проектів у парафіях за фінансової та менторської підтримки Львівської освітньої фундації.

Оксана Лашенкова, м. Полтава


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next