АКТУАЛЬНО

У Крехівському монастирі брати склали перші монаші обіти

Вівторок, 20 серпня 2019, 12:45
19 серпня 2019 року у храмі Преображення Господнього, що при новіціатському монастирі у Крехові, дев’ять новиків склали перед Богом і Церквою свої перші тимчасові обіти послуху,чистоти й убожества у василіанському чині.

Цим обрядом бр. Лев Володимир Карпишин, бр. Антоній Павло Бліхарський, бр. Тихон Юрій Левко, бр. Йоан Володимир Бойко, бр. Йоаким Ростислав Луговий, бр. Йосиф Роман Сенів, бр. Теодор Іван Гаврищук, бр. Андрей Роман Касіян, бр. Кипріян Петро Савшак закінчили свій, приписаний статутом чину, дванадцятимісячний новіціат і розпочнуть навчання у василіанському Інституті філософсько-богословських студій імені митрополита Йосифа В. Рутського.

Обряд складання обітів традиційно відбувся на урочистій Святій Літургії, яку очолив ігумен Крехівського монастиря о. Іван Майкович, ЧСВВ, у співслужінні з о. Августином Стрижиком, магістром новіціату, о. Пантелеймоном Трофімовим, ректором василіанського Інституту й іншими священнослужителями з різних монастирів.

Під час третього антифона братів-новиків увели до храму. Відтак, зробивши три доземні поклони, вони лягли кожен хрестовидно перед іконостасом, а хор заспівав тропарі святому Василію Великому. Новики приклякнули й розпочався діалог між отцем-магістром і братами. Опісля вони прочитали формулку обітів, а отець-магістр благословив і подав ченцям пояс, правила та запалену свічку.

Під час проповіді отець-магістр на основі євангельського читання про Преображення Господнє вказав на цінність монашого покликання. Водночас заохотив братів ревно берегти своє монаше покликання, а вірних закликав молитися за нові та ревні покликання до священничого та монашого стану.

Після Літургії бр. Антоній Бліхарський від імені всіх тих, що склали обіти, виголосив слова подяки з нагоди цієї урочистості.

Повідомив бр. Тадей Данкевич, ЧСВВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next