АКТУАЛЬНО

У Кременчуку для школярів і парафіян УГКЦ провели екологічні місії

Вівторок, 03 жовтня 2017, 15:58
2 жовтня у м. Кременчук, що на Полтавщині, відбулися Екологічні місії для порятунку створіння, які провів отець Максим Кролевський, референт Бюро УГКЦ з питань екології у Харківському екзархаті, та с. Венедикта Гараздовська, ЧСВВ.

Екологічна ініціатива розпочалася з відвідин парафіяльної спільноти та храму Успіння Пресвятої Богородиці.

Згодом представники Бюро УГКЦ з питань екології завітали до місцевої школи, де мали можливість протягом виховної години поспілкуватися з учнями 11 класу про християнські цінності, які визначають та формують життя кожної людини у Богом створеному світі.

Також священик розповів про християнську відповідальність за світ довкола нас, закликавши учнів роздумати над сучасними екологічними викликами та можливостями виходу, подолання екологічної кризи сьогодні.

«Бог, коли створював людину, ‒ зауважив екореферент, ‒ довірив їй бути володарем у Його створеному світі, а сучасна людина досить часто поводиться як окупант, по-хижацьки експлуатуючи та руйнуючи цей дивовижний світ».

На завершення виховної екогодини с. Венедикта Гараздовська, помічник референта Бюро УГКЦ з питань екології у Харківському екзархаті, розповіла дітям про VII Всеукраїнський екологічний конкурс «Відповідальність за створіння», який вже сьомий рік поспіль організовує церковна екологічна інституція. «Завдяки екоконкурсу кожен з нас, у свій особливий спосіб, може ще раз переосмислити, в якому дивовижному Богом створеному світі ми живемо, – звернулася с. Венедикта до школярів. – Більше того, кожен з нас, завдяки своєму творчому підходу, може допомогти переосмислити екологічні цінності іншим людям».

Душпастир подарував для шкільної бібліотеки збірку екологічних видань, а найактивніші діти отримали подарунки – екологічний церковний календар та «Екологічний дороговказ».

Бюро з питань екології висловлює щиру подяку о. Роману Атаману, пароху храму Успіння Пресвятої Богородиці, та його дружині Оксані, за сприяння та організацію екологічних місій у парафії та в місцевій школі у м. Кременчук.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next