АКТУАЛЬНО

У Кременчуцькій виховній колонії відбулося свято «Козацький гарт», організоване за посередництвом капелана і волонтерів

Понеділок, 10 серпня 2020, 13:40
8 серпня у Кременчуцькій виховній колонії для неповнолітніх закінчився 13-й сезон свята «Козацький гарт» для неповнолітніх юнаків за участю Братства бойового козацького звичаю «Спас». Подію традиційно організовує Пенітенціарне душпастирство Української Греко-Католицької Церкви у співпраці з Державною кримінально-виконавчою службою України.

Свято відбулося за сприяння доброчинців. Його традиційно організовує Пенітенціарне душпастирство Української Греко-Католицької Церкви протягом літніх канікул разом із Братством козацького бойового звичаю «Спас». Цього року, з огляду на обмеження карантину, перед початком змагань відбулася зустріч онлайн у системі Zoom-конференції, із волонтерами та капеланом установи о. Романом Атаманом.

За козацьким звичаєм свято розпочалося з молитви. Учасники конференції привітали вихованців із початком заходу та надали підбадьорювальні настанови щодо участі та перемоги у спортивно-розважальних конкурсах.

Святкова програма охоплювала вікторину з історії козацтва та Запорізької Січі, розваги і спортивні випробовування, у яких юнаки продемонстрували силу, спритність, швидкість, витривалість та спеціальні вміння з ігрових видів спорту. З неабиякою силою і спритністю юнаки змагалися у човниковому бігу, армреслінгу, набивання футбольного м’яча, віджималися від землі, грали у «2-поверховий» баскетбол, виявили себе у веселих естафетах.

«Змагання пройшли в доброзичливій атмосфері, з гарним бадьорим настроєм. Всі учасники свята одержали позивний заряд енергії, емоційне піднесення. На спортивному майданчику панував високий патріотичний дух. Перемогу здобула команда «Гетьмани» відділення № 2, за що отримала кубок чемпіона. Кожен учасник змагань отримав почесні грамоти, а в подарунок – спортивний інвентар», – зазначив начальник колонії Олександр Сайко.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next