АКТУАЛЬНО

У Крилосі просили благословення для родин

Вівторок, 20 червня 2017, 11:53
17 червня у відпустовому місці Івано-Франківської архиєпархії Крилосі відбулася проща родин до Галицької чудотворної ікони Матері Божої. Більше як тисяча прочан прийшли просити благословення для своїх найрідніших, близьких та загалом для Батьківщини нашої України.

Розпочалися спільні моління Молебнем до Пресвятої Богородиці перед чудотворною іконою. Далі віряни на подвір’ї храму Успіння Пресвятої Богородиці зустрічали владику Йосафата (Мощича), Єпископа-помічника Івано-Франківської архиєпархії.

Архиєрей очолив Божественну Літургію, на якій із ним співслужило численне духовенство на чолі з отцем-протопресвітером Ігорем Броновським. Роздумуючи над Божим Словом під час проповіді, владика звернув увагу присутніх на важливу роль сім’ї у формуванні здорової нації. Так, за словами владики Йосафата, сьогодні сім’ї як ніколи  потребують Божої присутності та опіки.

«Подібно як Христос, на прохання своєї Матері, перетворив воду на вино під час весільного бенкету, просімо нашого Спасителя перетворити воду розбрату та байдужості на вино радості та взаєморозуміння в наших родинах», - заохотив владика.

Після спільної молитви Голова комісії у справах родини ієрей Юрій Прилепський подякував владиці за звершену Літургію та присутність. У свою чергу архиєрей уділив своє благословення в Чині благословення родин в ювілеї їхнього подружнього життя та склав вітальні слова всім присутнім родинам, особливо ювілярам. Так наймолодшою ювілейною родиною була пара, що відзначала 10 років подружнього життя, а найстаршою - 50 років. Цікаво, що серед ювілярів були і священичі сім’ї. Відтак кожна пара зокрема підходила до владики, а він їх благословляв.

Участь у прощі взяли також і спільноти нашої архиєпархії, зокрема «Лицарі Колумба», Міжнародний реколекційний рух «Подружні зустрічі» Івано-Франківський осередок, спільнота «Рух "Світло життя - Домашня Церква"».

На завершення прощі всі мали нагоду послухати чудові християнські та патріотичні пісні у виконанні священичого тріо «Промінь Милосердя». Зважаючи на прохолодну погоду, віряни зігрівалися, кружляючи в колі під запальні пісні наших священнослужителів.

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next