АКТУАЛЬНО

У Крилосі провели духовно-екологічний табір «Метаноя»

Середа, 16 серпня 2017, 11:51
У центрі древньої Галицько-Волинської держави, селі Крилос, від 8 до 14 серпня 2017 року 46 дітей із Прикарпаття взяли участь в архиєпархіальному духовно-екологічному таборі «Метаноя». Цей екотабір уже третій рік поспіль організовує Бюро УГКЦ з питань екології в Івано-Франківській архиєпархії.

Мета табору закодована в самій назві, що з грецької перекладається як «покаяння, переміна» і протягом цього тижня молоді люди, проводячи практично весь час в лоні природи, мали змогу побачити і відчути присутність Творця у всьому створеному світі, пережити особисте навернення та змінити своє ставлення до навколишнього середовища. Цьому сприяли як прекрасна погода, якою благословив Господь, так і дружня молитовна атмосфера у стіп Пресвятої Богородиці, яка прославилася у Крилоській чудотворній іконі.

Зокрема, в цей період учасники табору, проживаючи в наметах, навчилися пристосовуватися до того середовища, яке створив Господь, відмовляючись від «благ» цивілізації. На закритті духівник та організатор табору о. Михайло Дзуль зокрема зазначив, що «справжнє щастя полягає не в наявності найсучаснішого мобільного телефона чи комп’ютера, можливості використання новітніх технологій, а в творенні середовища, де присутній живий Бог, де немає насильства над людиною чи природою, де людина почуває себе часточкою світу і гармонійно в нього вливається».

Вдало підібрана команда підготовлених аніматорів сприяла духовному зросту та відпочинку дітей. Через катехизацію, духовні науки, спортивні ігри, квести, тематичні завдання та особистий приклад вони намагалися зміцнити любов до Бога та до природи.

Протягом таборування діти мали можливість добре відпочити та набратися нового досвіду і знань. Зокрема протестувати сонячну кухню, у день «Води» - купатися в найчистішій річці України – Лімниці, в день «Людини» – відвідати музей етнографії та побуту, а на завершення табору – побувати на екскурсії в Івано-Франківській дитячій міській екологічній станції та відвідати міні-зоопарк на її території.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next