АКТУАЛЬНО

У Крилосі провели IV Всеукраїнську прощу медичних працівників

Неділя, 12 червня 2016, 16:25
З благословення Блаженішого Святослава, Глави УГКЦ, 11 червня 2016 року відбулася ІV Всеукраїнська проща медичних працівників до с. Крилос. У ній узяли участь понад тисяча медиків та близько 40 медичних капеланів із різних областей України. Оскільки 2016 рік проголошений Роком Божого милосердя, то співзвучною була і тема прощі та розплановані заходи. Усе розпочалося з відправи Молебню до Христа Милосердного.

Опісля усі присутні слухали духовну науку о. Тараса Рисея – місіонера Божого милосердя (м. Самбір): “Медиком бути вигідно! Адже ви маєте пряму можливість здійснювати діла милосердя під час своєї праці. Ваша професія ставить вас найближче до потребуючих, а ви маєте цим скористатися – щодня робити діла милосердя для ближнього”. У серці присутніх закарбувалися слова о. Тараса про покликання медичного працівника до служіння іншим “бути милосердним як Отець” у повсякденному житті. Невипадковим стало і місце проведення – с. Крилос. Тут знаходиться чудотворна ікона Крилоської Божої Матері, а також відчинені Двері милосердя.

Паломники не тільки мали можливість перейти через них, а й приступити до Святого Таїнства Покаяння. Добрим помічником у цьому став путівник-буклет “Іспит сумління медичного працівника”, який розробила Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я спільно з Івано-Франківською обласною організацією профспілок працівників охорони здоров’я України.

Архиєрейською Божественною Літургією продовжився святковий суботній день. Її очолив владика Йосафат (Мощич), Єпископ-помічник Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ. У своїй проповіді владика зазначив:  “Добрий самарянин є для нас всіх справжнім прикладом служіння хворому”. Також єпископ нагадав усім, що триває Рік Божого милосердя – особливий час для покаяння, здійснення добрих вчинків, переміни власного серця. Після Літургії процесійною ходою паломники прибули до Чудотворного джерела, де відбулося освячення води.

Відтак усі охочі мали змогу побачити виставу “Терапія для душі”, поставлену волонтерами Самбірської лікарні. У такий спосіб молодь показала, як у правдивий спосіб служити хворому. Духовно-насичений паломницький день закінчився спільним відмовлянням Вервиці до Божого милосердя під молитовним проводом о. Руслана П’ясти – голови Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я. Невипадково проща організовується напередодні святкування Дня медичного працівника. Її учасники показали, що  окрім застілля та фізичного святкування, має бути і святкування духовне. Адже праця медиків не є постою і потребує “підсилення” від Творця. Саме відпочинок у Бозі дає справжній поштовх, щоб змінювати своє серце, ставати більш милосердним, люблячим, співчутливим. Цьогорічні учасники прощі присвятили свій один робочий день, щоб побути з Богом, послухати Його, повчитися в Нього і з новими силами приступити до свого професійного служіння іншим.

Повідомив о Руслан П’яста

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next