АКТУАЛЬНО

У Криму зникли вже три священики УГКЦ

Неділя, 16 березня 2014, 16:52
У Криму вдруге зник священик УГКЦ Микола Квич. Крім того, пропали ще два священики УГКЦ: Богдан Костецький, який душпастирює в Євпаторії, та Ігор Гаврилів, душпастир громади УГКЦ в Ялті.

У неділю, близько 14.00, удруге зник священик УГКЦ Микола Квич у Севастополі. Останнє, що встиг повідомити: «Якщо я більше не вийду на зв'язок, то повідомте: до мене ломляться в квартиру на вул. Хрустальова. Це міліція та проросійська "самооборона", їх багато, двері металеві, але я не знаю, скільки витримають». Зараз обидва телефони отця Миколи вимкнені, хоча під час вчорашнього арешту і обшуку в квартирі його телефони були ввімкнені.

«Сьогодні, близько 12.00, спілкувався з о. Миколою. Він розповідав про те, що до нього для проведення інтерв’ю прийдуть фінські журналісти. Як відтак стало відомо, на момент нападу вони могли перебувати в його квартирі», – повідомив о. Ігор Яців, керівник Департаменту інформації УГКЦ.

Разом із тим парафіяни УГКЦ із Євпаторії повідомили, що зник також і їхній священик Богдан Костецький. Вчора він повернувся з Тернопільщини, куди вивіз родину. У суботу, о 22.00, він повідомив дружину, що вже добрався до Криму, опісля зник. Телефони о. Богдана також вимкнені.

Щойно стало відомо, що зник ще й о. Ігор Гаврилів. За попередньою інформацією, він перебував в автомобілі разом з о. Богданом Костецьким.

Місце перебування цих священиків невідоме.

Департамент інформації УГКЦ

На фото: о. Квич та о. Гаврилів під час Богослужіння в Ялті

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next