АКТУАЛЬНО

У Кропивницькому відбулося освячення чернечого дому Згромадження сестер Пресвятої Богородиці Фатімської

Вівторок, 08 листопада 2016, 14:42
У понеділок, 7 листопада, у м. Кропивницькому відбулося освячення монашого дому Стрітення Господнього Згромадження сестер Пресвятої Богородиці Фатімської.

Урочистості розпочалися Божественною Літургією в храмі Різдва святого Івана Хрестителя, яку очолив владика Михайло (Бубній), Екзарх Одеського та адміністратор Кримського екзархатів, у співслужінні з духовенством Кіровоградського й Одеського деканатів та місцевими римо-католицькими священиками.

З’їхалися на цю радісну подію монахині зі Львова, Києва та Зборова, що на Тернопільщині, де сьогодні розташований головний дім Згромадження сестер-монахинь.  

Після Літургії у храмі на адресу сестер пролунали слова подяки від жителів міста Кропивницького за вагомий внесок у духовне зростання і працю, що жертвують для блага містян. Відтак сестри запросили усіх присутніх до своєї обителі, де владика Михайло здійснив чин освячення монашого дому та внутрішньої каплиці – Стрітення Господнього.

У своєму вітальному слові єпископ подякував сестрам за їхню жертовність. Свою любов до парафіян вони виявляють через щиру молитву і працю, що ведуть у Кіровоградському деканаті, займаючись катехизацією дітей, молоді та дорослих, опікуючись над людьми з особливими потребами.

Від імені сестер Згромадження Пресвятої Богородиці Фатімської слова вдячності пролунали від матері ігумені Романи. Настоятелька подякувала єпископу за підтримку і благословення ініціативи у придбанні дому для сестер і духовну опіку. Отцю-пароху Івану Третяку подякувала за довгі та плідні роки співпраці, адже Згромадження сестер трудиться на Кіровоградщині з 2010 року. Також слова подяки були складені для всіх відомих та невідомих жертводавців, котрі допомагали духовно й фінансово у придбанні обителі для сестер-монахинь.

На завершення урочистостей усіх присутніх було запрошено на святкову трапезу.

Довідка:

Згромадження сестер ПБФ нараховує 17 сестер, які невтомно служать Богові і людям як на Заході України, так і на Сході.

У 2010 році відкрилася фундація в м. Кіровограді. На запрошення о. Івана Третяка, пароха парафії Різдва святого Івана Хрестителя, прибуло дві сестри – с. Романа Петрущак та с. Софія Дереш. На сьогодні свою працю на цих теренах несуть – с. Софія Дереш та с. Миколая Штокало.

Сестри займаються вихованням дітей та молоді в дусі християнської моралі, працюють у школах, проводять духовні реколекції для дівчат під час Великого посту і літніх канікул, організовують літні  релігійні  табори  для  дітей  з  катехизацією, допомагають парохам при церкві, їздять на місії, де працюють з дітьми та молоддю, організовують свята для дітей і дорослих.

На Кіровоградщині сестри також працюють у с. Червоновершка і с. Роздолля Компаніївського району, у м. Знам’янка та с. Володимирівка Знам'янського району. 

Прес-служба Одеського екзархату УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next