АКТУАЛЬНО

У Лісабоні відслужили екуменічну Панахиду з приводу 80-х роковин Голодомору

Вівторок, 26 листопада 2013, 14:25
У Лісабоні (Португалія) відслужили екуменічну Панахиду з приводу 80-х роковин Голодомору 1932-1933 років у храмі Санта Марія де Белень при монастирі ієронімітів. На заході було понад 500 осіб. Про це повідомляє Інфоцентр ПМВ УГКЦ.

Очолив Панахиду римо-католицький Патріарх і голова Конференції Єпископів Португалії Дон Мануел Клементе. З ним співслужив владика Йосиф (Мілян), голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, владика Йосиф (Мілян) разом із 11 священиками Капеланії УГКЦ у Португалії. Співслужили також представники Православної Церкви Вселенського Патріархату, єпископ Іспанії і Португалії Полікарп із трьома священиками. У вшануванні пам'яті жертв Голодомору також взяв участь Папський нунцій у Португалії. 

У своїх проповідях Патріарх Лісабона і владика Йосиф (Мілян) звернули увагу на те, що річниця Голодомору є часом великої скорботи і туги за тими, які невинно загинули, а також важливим моментом для розуміння, що життя людини -  дар Божий. І ніхто не має права його знищувати. А брак правдивої любові й розуміння в нашому суспільстві часто є причиною багатьох бід.

Екуменічна Панахида стала заходом національного рівня. Крім українців, які з’їхалися з усієї Португалії, на молитві були представники дипломатичного корпусу і звичайні португальці. Зазначимо, що Португалія офіційно не визнала Голодомор геноцидом, проте португальське суспільство до цього, фактично, готове.

Департамент інформації УГКЦ

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next