АКТУАЛЬНО

У літньому таборі, організованому БФ «Карітас» Самбірсько-Дрогобицької єпархії, оздоровилося близько 280 дітей

Вівторок, 16 серпня 2016, 13:47
Цього року представники БФ «Карітас» Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ організували літній інтеграційний табір у м. Трускавці. Протягом чотирьох літніх заїздів оздоровилося близько 280 дітей віком від 5 до 14 років.

Також  на базі благодійного фонду було проведено 2 англомовні табори для 30 діточок.

Під час тижнів відпочинку діти не лише веселились, але й слухали уроки катехизації, брали участь у Святих Літургіях, приступали до Святих Таїн Сповіді та Євхаристії. Програма інтеграційного табору була насиченою, цікавою та повчальною. Кожний день розпочинався з ранкової гімнастики, опісля відбувалися ігри, танці, різноманітні банси. 

Щодня діти мали змогу брати участь у майстер-класах, іграх, екскурсіях. По обіді на них чекали різні ігри в командах, де вони вчилися бути дружніми. Саме активному відпочинку вихователі приділяють велику увагу, тому діти, наприклад, дружньо піднімались на гору Героїв Небесної сотні в с. Довге-Гірське. Серед заходів були також візити в єдиний у Західній Україні розважально-оздоровчий комплекс «Оскар», басейн, бювет та Львівську майстерню шоколоду.

А ось вже як два тижні у стінах благодійного фонду проходить табір для дітей із кримськотатарських сімей. 11 волонтерів із Польщі щодня  працюють із ними в різній ігровій формі. Забави, ігри, веселощі, різноманітна комунікація та море позитиву.

«Я знаю потреби цих сімей та їхніх дітей. Малюки, сидячи вдома, зовсім не відпочивають і не проводять весело літні канікули. А ще врахуйте скільки чинників впливає на їхнє дозвілля: культура, релігія та багато іншого. Тому в мене виникла ідея створення такого табору», – розповідає брат Артур Деска, заступник директора, а також координатор табору.

Прес-служба БФ «Карітас» Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next