АКТУАЛЬНО

У литовському військовому реабілітаційному центрі священнослужителі зустрілись із українськими військовими

Вівторок, 22 березня 2016, 14:51
19 березня монахи ЧСВВ вільнюської обителі Пресвятої Трійці УГКЦ (Литва) провідали трьох військовослужбовців 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, яких лікують у військовому реабілітаційному центрі м. Друcкінінкай.

Командир третьої стрілецької роти «Союз литовських стрілків», що діє при Міністерстві оборони Литовської Республіки, Рамунас Серпатаускас ознайомив священнослужителів із процесом реабілітації бійців АТО та провів оглядову екскурсію відділеннями медичного закладу. Уже понад рік він допомагає українським пораненим воякам, знайомлячи їх зі своєю країною, організовуючи екскурсії музеями та історичними місцями.

За підтримки Уряду Литовської Республіки в реабілітаційному центрі вже побувало понад 50 бійців із України.

Поспілкувавшись із військовослужбовцями, отці подякували за відвагу та захист України. Вони також подарували україномовні релігійні книги для шпитальної бібліотеки.

Ієромонах Йосиф Будай, ЧСВВ, поблагословив та помирував українських захисників.

 

Повідомив о. Йоаким Ковальчук, ЧСВВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next