АКТУАЛЬНО

У Литві відзначили День Соборності України

Четвер, 23 січня 2020, 11:18
22 січня 2020 року в історичному центрі Вільнюса, біля пам’ятника Тарасу Шевченку, зібралися представники Посольства України в ЛР, української громади Вільнюса, Української Греко-Католицької Церкви Пресвятої Трійці, Литовського національного радіо «ЛРТ», українські військовослужбовці, які проходять навчання у Литві, учні українського класу, які прибули до Литви, за підтримки Уряду ЛР, з підконтрольної Уряду України території у Донецькій та Луганській областях та м. Дніпра, на навчання у міжнародній школі «Вільнюський литовський дім», актив громадсько-політичного руху Литви «Саюдіс» та мешканці Вільнюса, які приєдналися до вшанування цієї історичної дати.

До учасників заходу звернувся Посол України в ЛР Володимир Яценківський, який наголосив, зокрема, що День Соборності України є символом єдності поколінь українців та лишається одним із найважливіших у сучасній історії України і світового українства. Присутні взяли участь у флешмобі на підтримку єдності та незалежності нашої держави, а також виконали Державний гімн України.

З нагоди річниці Соборності України в Українській Греко-Католицькій Церкві  Пресвятої Трійці м. Вільнюса відбувся молебень за  Україну, який провів отець-настоятель Вінкентій Пелих.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.osbm.lt.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next