АКТУАЛЬНО

У Лубнах урочисто відзначили річницю освячення каплиці УГКЦ

Понеділок, 21 жовтня 2019, 10:35
У Лубнах Полтавської області урочисто відзначили першу річницю освячення каплиці Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ. Розпочалися святкування Архиєрейською Літургією, яку очолив владика Василь, Екзарх Харківський.

Владика Василь зазначив, яке велике значення має те, що святиня у Лубнах зведена на честь Пресвятої Богородиці, адже Мати Божа є тією, яка безнастанно опікується нами.

Варто додати, що на святкування на Полтавщину завітали також гості з Києва: спільнота “Боже милосердя” під проводом бр. Пахомія, ЧСВВ, яка після спільної молитви виступила з концертом на церковному подвір’ї.

“Греко-католицька громада у Лубнах зареєстрована уже чотири роки, – ділиться адміністратор парафії о. Василь Улішак, – але лише рік тому нам вдалося спільними зусиллями звести каплицю, яку освятив владика Василь. Звичайно, маємо намір будувати великий храм, але сьогодні тішимося тим, що маємо”.

Варто додати, що під час святкувань у Лубнах екзарх Харківський освятив у каплиці Царські ворота, запрестольну ікону, а також статую Пресвятої Богородиці на подвір’ї.

ugcc.kharkiv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next