АКТУАЛЬНО

У Луцькому екзархаті освятили новий храм

Вівторок, 26 серпня 2014, 16:41
24 серпня 2014 року, у День Незалежності України, у м. Рожище Луцького екзархату УГКЦ греко-католицька громада змогла втішитися новозбудованою каплицею-церковцею Святого апостола і євангелиста Івана Богослова, яка прикрасила не тільки місто, а й екзархат. Саме в цей урочистий день відбулося освячення хресного знамена на церковному подвір`ї та новозбудованої каплиці.

На запрошення настоятеля храму отця Сергія Василіва, чин освячення каплиці здійснив владика Йосафат (Говера), Екзарх Луцький, у співслужінні з духовенством екзархату за присутності представників місцевої влади, парафіян і гостей.

Після чину освячення відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку своїм співом прикрасили хористи з монастиря Святого Василія Великого м. Луцька.

Як наголосив владика Йосафат, священик сам ніколи б не міг збудувати храм, адже це спільна справа Церкви та вірних, а також побажав, що у храмі Івана Богослова завжди парафія була живою, щоб батьки приводили своїх діточок, адже діти – це майбутнє Церкви та України.

Святкова Архиєрейська Літургія завершилася спільною молитвою за Україну та гімном "Боже, великий, єдиний".

Опісля  з вітальним словом до жителів м. Рожище звернувся отець Сергій Василів, який подякував Господу Богу і всім жертводавцям за допомогу в будівниці церковці. Також отець подякував за плідну співпрацю та повагу, яку проявила влада міста в тому, що була виділена земельна ділянка, на якій і поставлено церковцю.

Цікавим історичним фактом є те, що перші письмові відомості про Рожище датуються 1377 роком, коли литовський князь Любарт Гедемінович подарував його церкві Івана Богослова, яка знаходилась в Луцькому замку. Минули століття, і от знову рожищани віддані під опіку святого апостола Івана Богослова.

Освячення закінчилося вітальним словом представників влади - міського голови Поліщука В’ячеслава, голови райради Музики Андрія та голови районної адміністрації Дулюка Вадима, а також присутнього духовенства - преподобного о. Терентія Цапчука, ігумена монастиря Святого Василія Великого, декана Луцького, та преподобного отця Євгена Задорожного, ЧНІ, з Ковельського монастиря, і многоліттям Святішому Отцю Папі Франциску, Патріарху Святославу, правлячому архиєрею Йосафату , духовенству та громаді м.Рожище.

фоторепортаж

lutsk-ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next