АКТУАЛЬНО

У Луцькому екзархаті УГКЦ розпочалися лекції із соціальної доктрини Церкви

Понеділок, 04 листопада 2013, 11:29
3 листопада 2013 року за ініціативи Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» спільно з Бюро УГКЦ із питань екології в Луцькому екзархаті УГКЦ розпочалися лекції із соціальної доктрини Церкви. Захід відбувся в рамках всеукраїнського проекту «Парафіяльні зустрічі», які другий рік постіль проходить у різних єпархіях УГКЦ на території України. Цього разу місцем проведення лекцій стала парафія Вознесіння Господнього УГКЦ у місті Дубно Рівненської області. Гостями та доповідачами відкритої зустрічі були заступник голови Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» о. Олег Лука та аспірант Львівського національного університету імені Івана Франка Євген Ланюк.

Жвавій і тривалій дискусії з розглядом різноманітних актуальних суспільних питань передувала спільна Божественна Літургія, на якій у своєму слові о. Олег Лука наголосив: «Останнім часом особлива увага інформаційних масових джерел зосереджена на інтеграційних процесах нашого українського суспільства і нашого майбутнього. Проте для християнина спрямування особистого та суспільного характеру є яскраво визначеним та запевненим Христом – усі ми повинні передусім мати на меті вічність і спасіння, яке готуємо тут для себе. Виконуючи це завдання відповідально, по-християнськи, ми в такий спосіб визначаємо і своє, і суспільне майбутнє. А євангельський заклик Христа щодо творення «добра» ближньому є водночас і дорогою власного освячення».

Після цього до присутніх (було близько 70 осіб) звернувся Євген Ланюк, запропонувавши розглянути тему прав людини в контексті історичних років незалежності України та зосередитися на цікавих біблійних фактах щодо цього. Наукове представлення, моральна складова та сучасна оцінка поглядів щодо прав людини стали початком для кількагодинної дискусії учасників заходу.

За спільним погодженням учасників лекцій, ця зустріч стала початком для дальших таких зібрань у колі вірних парафії УГКЦ Вознесіння Господнього у місті Дубно. Проведення заходу стало можливим завдяки активній співучасті місцевого настоятеля о. Романа Бобесюка.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next