АКТУАЛЬНО

У Луцькому екзархаті відбувся ІІ Регіональний фестиваль духовної музики «Великодні дзвони»

Середа, 15 травня 2019, 15:36
12 травня в храмі Святого Миколая Чудотворця в місті Рівне відбувся регіональний фестиваль духовної музики, присвячений Воскресінню. Розпочалося святкування Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Екзарх Луцький Йосафат Говера у співслужінні з парохом о. Євгеном Остапенком (м. Рівне) та деканом Луцьким о. Терентієм Цапчуком (ЧСВВ).

Розважаючи над євангельським уривком, присвяченим служінню, яке прагнули здійснити жінки-мироносиці для свого Учителя, проповідник зупинив свою увагу над змістом воскреслого тропаря. Страсті, що передують воскресінню, стають викликом не тільки для апостолів, а й для кожного з нас зокрема, оскільки підкреслюють необхідність самовідречення і жертви, щоб «увійти в радість Господа». Саме постава мироносиць, у слові архипастиря, слугувала прикладом, гідним для наслідування того, як любов і щира довіра здатні «відкотити важкий камінь від гробу власної журби й тривоги». Архиєрей також не оминув своєю увагою святкування Дня матері, акцентуючи на глибокій гідності і значенні материнського покликання для суспільства в цілому.

По завершенні Богослужіння присутні мали можливість насолодитися мистецьким колоритом численних хорових колективів, вокальних ансамблів, тріо бандуристок, фольклорного гурту та інших музичних колективів із Рівного та Луцька.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://lutsk-ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next