АКТУАЛЬНО

У луцькому монастирі Святого Василія Великого врочисто відзначили ювілей свого першого настоятеля

Понеділок, 24 лютого 2020, 14:07
Протоігумен провінції Найсвятішого Спасителя в Україні о. Йоан Школик, ЧСВВ, спеціально прибув до луцького монастиря Святого Василія Великого, щоб привітати першого настоятеля о. Григорія Бардака з ювілеєм – 60-річчям.

Отець Григорій вступив до Василіанського чину ще в 1985 році, коли УГКЦ була у підпіллі, там і закінчив семінарію, а священничі свячення прийняв 30 квітня 1990 з рук владики-ісповідника Софрона Дмитерка, ЧСВВ.

Уперше приїхав з м. Володимира-Волинського до Луцька після Великодня 1993 року. Відтоді ревно служив для тих, хто був спраглий Божого Слова. Розшукував греко-католиків, щоб служити для них Літургію, особисто з допомогою парафіян облаштував тимчасовий «вагончик», щоб там могти  жити й молитися. Своєю простотою і щирістю спонукав багатьох задуматися над суттю життя. 

У привітальному слові протоігумен Йоан, вручаючи пам’ятну медаль, підкреслив мужність, якою відзначився о. Григорій, та подякував Богові за дар його життя і свідчення віри.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.lutsk.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next