АКТУАЛЬНО

У Луцьку відбулася Друга всеукраїнська молитовна проща за узалежнених

Понеділок, 18 вересня 2017, 19:43
16-17 вересня з благословення владики Йосафата (Говери) отці василіани спільно з Комісією у справах охорони здоров’я Луцького екзархату (голова − о. Леонід Григоренко, ЧНІ) уже вдруге організували молитовну прощу за узалежнених до Луцького василіанського монастиря. Окрім місцевих вірних, у ній узяли участь прочани зі Львова, Жовкви, Ковеля, Червонограда, Тернополя, Ківерців, Камінь-Каширська та інших міст і містечок.

Розпочалася програма паломництва Вечірнею та Божественною Літургією, після якої відбулося Водосвяття та Хресна хода зі свічками довкола храму. Під час вечері військова кухня частувала прочан смачною кашею й чаєм, а монастирська кухня − запашною кавою.

Продовжилися молитовні чування співаною вервицею, Хресною дорогою, пісенною молитвою перед Найсвятішими Тайнами. Під час спільної молитви своїми свідченнями із паломниками ділилися члени спільноти анонімних алкоголіків. Завершилася проща Божественною Літургією, яку очолив настоятель монастиря − о. Терентій Цапчук, ЧСВВ, у співслужінні з о. Йосифом Будаєм, ЧСВВ, та о. Володимиром Маланюком, ЧСВВ. Богослужіння супроводжував спів церковних хорів «Елеос» та «Цариці Миру». Під час прощі вірні численно приступили до Сповіді та Євхаристії.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.osbm.lutsk.uа

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next