АКТУАЛЬНО

У Луцьку відбулася урочиста академія з нагоди десятиліття відновлення структур УГКЦ на Волині

Понеділок, 17 вересня 2018, 11:40
15 вересня 2018 року в Луцьку відбулася урочиста академія з нагоди святкування десятиліття відновлення структур УГКЦ на Волині.

У пообідній час до Палацу культури міста зібралися вірні та запрошені гості для того, щоб заново пережити та пригадати історію Української Греко-Католицької Церкви на теренах Волині. Дійство відбувалося під музичний супровід академічного камерного оркестру «Кантабіле».

Учасників святкування привітав Екзарх Луцький Йосафат (Говера), який, говорячи про силу Христової Церкви, навів приклади з історії не тільки християнської України, а ще з часів біблійних. Він відзначив, що непереможність правди Христової дає вірним надію на перемогу в боротьбі зі злом. Владика зазначив, що за десять років відновлення структур УГКЦ на Волині Греко-Католицька Церква виросла не тільки якісно, а й кількісно: кожного року відкриваються нові храми, засновуються нові парафії; до екзархату приходять служити нові священики.

Серед гостей були представники влади: Голова Волинської ОДА п. Олександр Савченко, в. о. міського голови Луцька п. Григорій Пустовіт, представники дипломатичного представництва Польщі в Луцьку. Особливим гостем заходу був владика Дмитро (Григорак), Єпарх Бучацький. У привітальному слові владика згадав своє служіння у Луцьку та наголосив на важливості несення у світ основної ознаки християнина – Божої любові.

На закінчення ведучий подякував усім присутнім та запросив до участі у святковій Архиєрейській Літургії 21 вересня, у день Різдва Пресвятої Богородиці, у катедральному храмі Луцького екзархату.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://lutsk-ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next