АКТУАЛЬНО

У Львівській архиєпархії учасникам курсу «Нова євангелізація - відповідь на виклики часу» розповіли про цінність дарів Святого Духа

Середа, 18 вересня 2019, 15:58
17 вересня 2019 року у Львівській духовній семінарії Святого Духа УГКЦ відбулася п’ята зустріч курсу «Нова євангелізація - відповідь на виклики часу».

Рада з питань євангелізації при Главі УГКЦ спільно з Координаційною радою нової євангелізації Львівської архиєпархії провела цей захід в рамках Інституту постійної формації. Тема зустрічі – «Дари і харизми Святого Духа для служіння Церкви».

Мета заходу – розповісти духовенству про те, як саме тепер здійснюється євангелізація в Церкві, якими методами і які з них є найбільш ефективними.

«Євангеліє – незмінне, але методи його проголошення потребують оновлення, зважаючи на виклики часу, в якому живемо. Тому говоримо сьогодні про «нову євангелізацію». Ми знайомимо всіх охочих з різноманітними методами і засобами євангелізації, які зараз представлені у школах нової євангелізації, що об’єднюють духовенство і мирян. Надзвичайно важливо, щоб Церква в сучасному секуляризованому суспільстві, де нівелюються християнські цінності і вартість слова, проголошувала Добру Новину і бачила перед собою адресата – людину XXI ст. Це виклик, який стоїть перед нами. Тому ми розповідаємо на нашому курсі про способи, методи та засоби, які допомагають ефективно євангелізувати», - зазначила Олеся Колос, секретар Ради з питань євангелізації.

«Ми всі отримали дари від Святого Духа і тому повинні послуговуватися ними, щоб люди не поспішали до різних екстрасенсів і не вдавалися до ворожінь. Важливо, щоб люди шукали спасіння в Церкві. Адже священники в Церкві є для того, аби служити людям», - зауважив доповідач о. Олексій Саранчук, духівник УКУ. Він поділився свідченням власного життя та служіння і розповів про те, яке важливе місце в житті кожного охрещеного християнина, а священника зокрема в силу його служіння, займає Святий Дух, Його дари і харизми, дані Ним на збудування Церкви і служіння в ній. Тому так важливо, щоб кожен відкривав своє серце на Святого Духа і вчився розпізнавати в собі Його ведення і Його дію.

І згодом додав: «Аби здобути духовність, варто навчитися шукати. Так говорив Христос. Цей пошук повинен бути в простоті. Наприклад, Ісус завжди говорив, що потрібно звертати увагу на те, що тебе оточує. Адже все творіння наче промовляє про те, що є Творець. А якщо Він є, то Він є добрий, багатогранний, величний, тож варто пізнати Його. А тоді, коли ми починаємо пошук, то Святий Дух приходить до нас і допомагає побачити Ісуса. Христос - єдина дорога, яка відкриває нам істинного Бога».

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next