АКТУАЛЬНО

У Львівській філармонії відбудеться вистава до 155-річчя митрополита Андрея

Четвер, 29 жовтня 2020, 12:57
5 листопада 2020 року у Львівській філармонії відбудеться вистава «Я йду, Христе!», приурочена до 155-річчя митрополита Андрея Шептицького.

У рамках ювілею Львівська національна філармонія імені М. Скорика та сучасний український експериментальний театр ТМ «Театр у кошику» підготували спільний проєкт – виставу «Я йду, Христе!» під живий супровід відомих музикантів.

Текстову основу вистави складають епістолярна повість Григора Лужницького «Дванадцять листів о. Андрея Шептицького до матері» і фрагменти спогадів Софії Шептицької з роду Фредрів «Молодість і покликання Романа Шептицького».

Сюжет зосереджується на переломному моменті, коли молодий Роман Шептицький, у майбутньому митрополит Андрей, приймає рішення йти духовним шляхом. Вистава може бути зрозумілою людині будь-якого віросповідання чи конфесії, адже йдеться в ній про пошук віри, про дорогу до Бога, про усвідомлення своєї місії в житті і не відступництва від неї. А ще – про високу культуру почуттів, як суто людських, так і релігійних.

Виставу благословив свого часу Блаженніший Любомир.

У ролях:
Володимир Губанов, митрополит Андрей
Лідія Данильчук, Софія Шептицька

Музичний супровід:
Софія Соловій, сопрано
Оксана Рапіта, фортепіано
Вокальний ансамбль «Калофонія»

Режисер – Ірина Волицька
Куратор проєкту – Зоріана Мірус

Детальна інформація про подію доступна за посиланням: https://philharmonia.lviv.ua/event/im-going-christ/

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next