АКТУАЛЬНО

У Львівському cоборі Cвятого Юра спільною молитвою вшанували пам’ять митрополита Володимира Стернюка

Четвер, 13 лютого 2020, 12:59
У середу, 12 лютого 2020 року, у 113-ту річницю з дня народження великого апостола Христової Церкви, місцеблюстителя Києво-Галицької митрополії, світлої пам’яті митрополита Володимира Стернюка, в архикатедральному соборі Святого Юра спільною молитвою вшанували цього великого подвижника віри.

Чин Панахиди, який відбувся в крипті собору, на гробі ісповідника віри, очолив ієрей Іван Гобела.

По завершенні богослужіння о. Іван звернувся до вірних з духовним словом, у якому розкрив велич постаті світлої пам’яті митрополита Володимира: «Те, що ми, генерація молодого покоління священства, є тут з вами, завдячуємо йому. Це він приніс нам зболену підпільну катакомбну Церкву. Ми йому дякуємо, прославляємо його у світлій пам’яті святих. Ми співали «Вічная пам’ять» і те, що його пам’ять буде «з роду в рід», - пам’ять з роду в рід про того, хто міг крізь усе своє життя нести Бога. Нам нині так бракує добрих світочів. Сьогодні виринають такі постаті, які мали дуже сумнівне минуле в Радянському Союзі… І він міг би мати добре, забезпечене життя, але не пішов дорогою компромісу зі своєю совістю, а справді був святий і благочестивий. І тому ми сьогодні дякуємо Господу за все, що світлої пам’яті митрополит Володимир зробив для зболеної, але воскреслої Церкви. Ми інколи чекаємо проголошення святих, але, будьмо певні, що тут ми вже перебуваємо у сонмі святих, ми є тут серед святих і він є святим. Молімося до нього як до святого, уже величаймо його як святого. А прийде час, коли Господь його прославить на престолах Вселенської Церкви цього великого святця.

Нехай приклад митрополита Володимира буде нам за добрий взірець людини, яка не йшла на компроміси зі своєю совістю; щоб ми ні на хвильку не задумалися, що маємо йти по життю свято, чесно і справедливо, бути собою і завжди свідчити Бога».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://sobor-svyura.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next