АКТУАЛЬНО

У львівському Будинку офіцерів відбулася презентація Фундації підтримки медицини для військових

Середа, 22 січня 2020, 13:28
21 січня, у львівському Будинку офіцерів відбулася презентація Фундації підтримки медицини для військових.

Така благодійна організація покликана реалізовувати свою діяльність у трьох основних напрямках, а саме: допомога військовим, що перебувають на лікуванні, сприяння розвитку професійної кваліфікації військових медиків та забезпечення реконструкції і облаштування операційних приміщень Військово-медичного клінічного Центру Західного регіону, у структурі котрого є сім регіональних підрозділів.

Презентація розпочалася із привітального слова керівника військового медичного Центру полковника медичної служби п. Івана Гайди, котрий коротко ознайомив присутніх із діяльністю Центру, його здобутками та досвідом співпраці із різноманітними благодійними фондами та організаціями.

До слова також був запрошений Народний герой України військовий медик п. Дмитро Лось. Він поділився своїм досвідом перших місяців війни та розповів про оборону Луганського летовища, де він в екстремальних умовах, разом із іншими військовими медиками рятували наших воїнів.

Підсумувала вечір презентації виконавчий директор Фундації підтримки медицини для військових п. Надія Цюра. Слід зазначити, до складу правління Фундації увійшов капелан військового госпіталю о. Мирон Горбовий. Військові капелани Львівської архиєпархії УГКЦ впродовж останніх років тісно співпрацюють із медичним центром у різних напрямках та успішно реалізовують проєкти з підтримки поранених бійців.

Серед присутніх на презентації були представники громадськості Львова, ділових кіл, органів державної влади. Взяв участь у заході також військовий капелан о. Андрій Хомишин, котрий упродовж 2014-2017 рр. виконував обов’язки капелана Військово-медичного клінічного Центру Західного регіону.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kapelanstvo.info


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next