АКТУАЛЬНО

У Львівському Палаці мистецтв Митрополит Львівський Ігор благословив подорожуючу виставку в’язнів

Середа, 20 травня 2015, 17:00
Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, 19 травня 2015 року поблагословив відкриття Національної пересувної експозиції образотворчого і прикладного мистецтва в'язнів «Преображення Господньою любов’ю». Захід приурочено до Року митрополита Андрея Шептицького в Україні.

У події взяли участь представники Управління Державної пенітенціарної служби України Львівської області, недержавних організацій, представники Фонду Андрея Шептицького, мистецтвознавці, громадськість міста, монахи і монахині редемптористи, семінаристи Львівської духовної семінарії Святого Духа, в'язничні капелани і волонтери служіння, мас-медіа.

Мета експозиції – посприяти діалогу в суспільному середовищі для кращого розуміння пенітенціарної ідеї, розвитку процесу суспільної інтеграції. Разом із художниками експозиціоністами Львівськго Палацу мистецтв піклування про розміщення творів прийняли на себе головний капелан Львівської Архиєпархії о. Тарас Мирка і с. Оксана (Пелех), ЗНІ. Під час урочистої церемонії подружжя Олег і Тетяна Чихарівські представили життя Блаженного Василя Величковського, покровителя пенітенціарного душпастирства Української Греко-Католицької Церкви. Ранком цього дня Кафедра пасторального богослов’я УКУ сумісно з Відділом Курії УГКЦ з душпастирства в пенітенціарній системі провела круглий стіл «Український вимір пенітенціарної ідеї», приурочений відкриттю пересувної експозиції.

Протоієрей Костянтин Пантелей зазначив на церемонії відкриття виставки: «Хвалячи працю соціально-виховної і психологічної служби Управління ДПтС України у Львівській області, слід згадати, що в конкурсі «Преображення Господньою любов’ю», який відбувався в Києві 2013 року, відзначилися численні в’язні, якими опікувалися пенітенціарії  Львівщини. Призером серед неповнолітніх став Максим Посухов, 1992 р.н., (IV місце) з твором "Рідний дім", - Самбірська виховна колонія. Ще три твори були відібрані з експозиції та надіслані на міжнародну виставку «Пів квадратного метра свободи» у Фрайзінгу (Німеччина)  і пізніше взяли участь у міжнародному конкурсі в Берліні у 2014 році:

«Живопис» Ігоря Савченка - Дрогобицька ВК (№40), 
«Рідний дім» Максима Посухова - Самбірська виховна колонія.
«Кошик з трояндами» Едуарда Діброви - Самбірська виховна колонія»

Від серпня 2013 року виставку, що проводилася під патронатом Блаженнішого Святослава, побачили в Києві, Чернігові, Полтаві, Черкасах, Дніпродзержинську, Запоріжжі, Кіровограді, Херсоні, Ніжині, Житомирі, Вінниці, Тернополі, Збаражі і Івано-Франківську, Чернівцях. Відкриття експозиції у Львові має посприяти зростанню уваги Церкви до душпастирства у в’язницях. Також виставка є майданчиком для кращого розуміння українським суспільством того, яка місія Церкви в реформуванні системи кримінального судочинства та у місцях несвободи. Виставка проходитиме до 31 травня, відтак переміститься у стіни Богословського факультету УКУ, де твори можна буде придбати за доброчинну пожертву на діяльність жіночого центру адаптації «Преображення» в Любечі.

prison-pastoral.blogspot.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next