АКТУАЛЬНО

У Львові для працівників Курії проводять тренінг щодо командобудування та проектного менеджменту

Середа, 15 травня 2019, 14:30
Від 14 до 16 травня 2019 року у Львові в Патріаршому домі УГКЦ відбувається тренінг «Командобудування та проектний менеджмент». Спікерами тренінгу стали тренери Інституту лідерства і управління УКУ.

У своїх виступах тренери ділилися знаннями щодо ефективної реалізації проекту, джерела ідей для нього, а також секретами покращення роботи над здійсненням певної ініціативи.

Ініціатори заходу – Адміністрація Патріаршої курії у співпраці та за фінансової підтримки німецької благодійної організації «Реновабіс». Організатори переконані, що такі тренінги потрібно повторювати, а також організовувати наступні навчання для підвищення фаховості, щоб покращувати імідж Церкви в суспільстві.

«Нам у Патріаршій курії дуже важливо навчитися того, як фахово писати проекти, відповідально їх реалізувати і сумлінно про них звітувати, щоб давати в суспільстві реальне відчуття материнської опіки Церкви», – пояснив о. Володимир Містерман, заступник адміністратора Патріаршої курії, чому працівники беруть участь у тренінгу.

Учасники тренінгу – керівники патріарших структур і секретарі-референти. Крім того, подію відвідали люди, які відповідальні за проектну діяльність в Католицькому університеті, у Львівській архиєпархії, а також учасники з Молдови, що представляють Римо- і Греко-Католицьку Церкви.

«Ми хотіли надати інструменти, можна сказати, проектний GPS-навігатор, для втілення проектів і цілей, щоб у нас виникало менше питань при їх реалізації, – зазначив Мартін Бюшермелє, консультант із питань співробітництва (Реновабіс, Німеччина). – Адже не рідко виникають проблеми в проекті, коли змінюється команда. Наприклад, є група людей, яка його ініціювала, є команда, яка його реалізувала, і є група працівників, яка звітує про діяльність».

Тренери розповіли про види проектів та особливості їх втілення: «м’які» – проекти, які описують інвестиції у «м’яку» інфраструктуру, тобто інвестиції в людський ресурс (зміна свідомості та поведінки, зростання рівня знань, набування кваліфікації тощо); тверді – проекти, які описують інвестиції у «тверду» інфраструктуру (водопроводи, каналізація, будівлі, дороги і т. п.); змішані – різною мірою поєднують обидва види проектів.

Окрім цього, спікери виділяють такі функції проекту: інструментальна – дає змогу щось зробити, промоційна – сприяє інформуванню і одержанню схвалення, креативна – допомагає приймати нові рішення.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next