АКТУАЛЬНО

У Львові неповносправні молоді люди творять великодній настрій спільно з професійними митцями

Середа, 26 березня 2014, 14:30
Стартує IV щорічний арт-проект, що об’єднує майже 100 молодих людей з особливими потребами і відомих львівських митців. Мета їхньої співпраці ─ проведення спеціальних подій і створення святкових тематичних виробів, які розповсюджуватимуться у публічних місцях і закладах, цим самим привертаючи увагу до проблем соціалізації неповносправних людей у нашій країні.

Арт-проект МБФ «Карітас України», який розпочався взимку 2011 року на базі МО «Дзиґа», охопив також львівські кав’ярні «Світ кави» і «Старі мури», презентувався на різдвяному ярмарку в центрі Львова, у галереях «Світ Арт» у Чернівцях та «Коло Заспи» під Києвом. Взимку 2012 року ініціатива реалізовувалася у Львові та Івано-Франківську у «Львівських майстернях шоколаду». Впродовж цих двох років учасники арт-проекту презентували ікону на склі, сучасну ікону на дошці, живопис на полотні, кераміку, текстиль, цікаві тематичні подарунки та іграшки.

Наступної ж зими неповносправна молодь із художниками прикрашали своїми новорічно-різдвяними виробами святкову ялинку у фойє Львівської міської ради. А цього року відбудеться презентація арт-проекту у великодній час у Музеї народної архітектури та побуту у Львові «Шевченківський гай» (вул. Чернеча Гора, 1).

Людмила Сухарєва, координатор МБФ «Карітас України» роботи з неповносправними людьми, розповідає: «Наші молоді люди з особливими потребами почуваються неймовірно щасливими, коли залучені до мистецьких подій. Передусім це створення особливого настрою, покращення їх психологічного стану, комунікативних навичок і загальний розвиток особистості. Також цей арт-проект допомагає краще інтегрувати та соціалізувати неповносправних осіб в місцеві громади, вплинути на зміну свідомості стосовно сприйняття людини з особливими потребами в суспільстві».

Гасло арт-проекту - «Створюймо зміни разом!» Адже участь у проекті може взяти кожен, як і долучитися до служіння Карітасу потребуючим людям, зокрема, молоді, яка має особливі потреби.

Контактна особа: Надія Чорна-Бохняк, + 38 099 090 23 55, [email protected]

www.caritas-ua.org, www.facebook.com/caritas.ukraine, www.twitter.com/caritas_ukraine, www.youtube.com/user/CaritasUkraine,  www.flickr.com/photos/caritasukraine/!

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next