АКТУАЛЬНО

У Львові освятили новозбудований храм святих мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії

Понеділок, 05 жовтня 2020, 13:17
4 жовтня 2020 року у Львові звершили освячення новозбудованого храму Святих мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії. Моління очолив митрополит Львівський Ігор Возьняк у співслужінні з настоятелем храму о. Андрієм Корчагіним та собором священників. Численні віряни могли долучитися до знаменної події безпосередньо в храмі, на вулиці, де був екран із прямою трансляцією онлайн та наживо через інтернет.

У своєму слові до присутніх митрополит Ігор наголосив, що цей храм збудували всього за шість років і що святиня стане окрасою цієї частини Львова та найближчих вулиць.

«Ми сьогодні вдячні Богу за Його щедре благословення, що було пов’язане з будовою цього храму, вдячні отцю Андрію Корчагіну та всім священникам, які служать чи служили в цьому храмі. Дякуємо міському голові Львова Андрію Садовому та його управлінській спільноті, які давали поради та різні дозволи, щодо будови. Велика вдячність архітекторам, будівничим, доброчинцям, молільникам, усім, хто споруджував цю святиню.  Хай Господь прийме наше моління та ласкаво благословить вас своїми щедрими духовними дарами. Хай добрий Бог дає вам розуму та мудрості, сили та щедрості на багато років гідного християнського життя. Любіть Бога, доглядайте Його святиню, нічого не жалійте, щоб вона сяяла у красі».

Як зізнався наприкінці моління настоятель храму о. Андрій Корчагін, спорудження храму було нелегким завданням для нього, адже ніколи не думав, що його життя буде пов’язане з будівництвом.

«Вісім років тому розпочалися перші кроки щодо пошуку архітекторів, пошуку людей, які були б здатні створити щось надзвичайне, у галицькому стилі, але водночас оригінальне. Нам це, Богу дякувати, вдалося. Відтак, шість років тому, з благословення архиєпископа Ігоря, ми розпочали це будівництво. І сьогодні так швидко, не віриться мені і вам, ми стоїмо тут, у Божій святині, яку плекали у своїх мріях та молитвах, щоби славити Господа Бога. Тому насамперед у цей довгоочікуваний для мене і для вас день хочу подякувати Господу Богу за Його благословення, яке сотні разів, я переконаний, і ми в цьому пересвідчувалися, супроводжувало нас на цьому шляху», – наголосив настоятель храму о. Андрій Корчагін.

Наприкінці Божественної Літургії митрополит нагородив настоятеля храму Святих мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії  та деяких інших священнослужителів правом носіння хреста з прикрасами.

Додамо, що після спільної молитви присутні долучилися до спільного частування.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://velychlviv.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next