АКТУАЛЬНО

У Львові Пасторально-міграційний відділ УГКЦ презентував 10 років своєї діяльності

Понеділок, 28 січня 2019, 15:32
26 січня 2019 року в Патріаршому домі, що у Львові, відбулося представлення десятилітньої діяльності Пасторального-міграційного відділу (ПМВ).

Загалом владика Йосиф Мілян, голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, розповів про те, що ПМВ моніторить ситуацію щодо вірних УГКЦ у багатьох країнах світу. Ба більше, ПМВ активно співпрацює з МЗС України та дипломатичним корпусом. Наприклад, тепер ведуться переговори з Південноафриканською Республікою і Таїландом.

“Українська Греко-Католицька Церква — глобальна Церква, вірні якої мешкають по всьому світу. Проте не всюди є ієрархічні структури УГКЦ, тому праця Пасторально-міграційного відділу є важливою. Адже це допомагає забезпечити духовні потреби українців-греко-католиків, які не охоплені інституційною душпастирською опікою”, — зазначив у своєму слові до присутніх спочатку о. Андрій Максимович, адміністратор Патріаршої курії.

Слід зауважити, що владика Йосиф Мілян також поділився планами, які збираються незабаром реалізувати: долучитися до створення Місійного інституту УГКЦ (метою якого було б підготування душпастирів для служіння в тих країнах, де немає ієрархічної структури УГКЦ); долучитися до розвитку наших спільнот в тих країнах, де немає структури; проводити місійні вишколи для мирян з метою інформування, формування і запрошення їх до відповідальної співпраці.

За словами голови Відділу, саме тому двічі на рік ПМВ видає “Обіжник” для того, щоб інформувати вірних УГКЦ в Україні й на поселеннях про євангелізаційні потреби нашої Церкви на територіях, де немає ієрархічних структур.

Варто зазначити, що з нагоди десятої річниці створення Пасторально-міграційного відділу голова ПМВ владика Йосиф Мілян прийняв у Львові вітання і подяки. Адже Відділ співпрацює зі Світовим конгресом Українців, зокрема в особі Сергія Касянчука, та Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ “Львівська політехніка” і особисто його керівником Іриною Ключковською.

Крім того, новообраний керівник Відділу розвитку Патріаршої курії о. Володимир Мальчин переконаний, що успішна реалізація проектів проходить через декілька важливих етапів, які розпочинаються на літеру “П”: подяка (бо за кожним донором/благодійною організацією стоїть велика кількість анонімних жертводавців, які жертвують свої кошти на добру справу); продуктивність/плідність (тобто підтримка проекту — це виділений ресурс на реалізацію ідеї) і прозорість (це іспит сумління в процесі та наприкінці проекту: чи я використав чесно і за призначенням виділений мені ресурс?). А також він додає, що певна ідея вартує цього, коли вона втілюється у двох основних напрямках: Євангелізаційна місія Церкви і трансформація/преображення суспільства.

Після презентації ПМВ працівники Курії мали нагоду побувати на святковому концерті гурту “Імпресія”, який виконував колядки. Заступник адміністратора Патріаршої курії о. д-р Володимир Містерман переконаний, що подібні події підтримують у Курії родинний дух. Окрім цього, керівництво Курії (користуючись нагодою) привітало Тетян з іменинами та побажало їм Божої опіки.

Довідка:

Пасторально-міграційний відділ (ПМВ) створено у 2008 році Синодом Єпископів УГКЦ з метою розробки стратегії праці для вірних УГКЦ в тих місцях їхнього передування, де немає ієрархічної структури нашої Церкви.

Відділ є допоміжним органом при Главі УГКЦ та Синоді Єпископів УГКЦ у сфері душпастирської опіки вірних УГКЦ на територіях, де немає утворених ієрархічних структур УГКЦ.

У 2009 році було опрацьовано Статут ПМВ та призначено владику Йосифа Міляна головою Відділу.

У 2014 році Синод Єпископів змінив назву Відділу з місійного на міграційний, тому правильною назвою є Пасторально-міграційний відділ (http://pmv.ugcc.org.ua).

Пасторально-міграційний відділ,

Департамент інформації УГКЦ 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next