АКТУАЛЬНО

У Львові представили нове видання про УГКЦ

Вівторок, 12 листопада 2013, 21:08
12 листопада у львівській книгарні «Є» відбулася презентація книги «Українська Греко-Католицька Церква: Перші кроки. Ісповідництво. Відродження». Як раніше повідомлялося, це унікальне видання видано з нагоди ювілею 1025-річчя Хрещення України-Русі та освячення Патріаршого cобору Воскресіння Христового в Києві.

Про ідею створення видання розповів владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, керівник проекту, зазначаючи, що це не довідник чи краєзнавча книжка. «Можна сказати, що це малий літопис УГКЦ, в якому розповідається, як Церква діяла в житті нашого народу», - підкреслив єпископ.

Мета видання «Українська Греко-Католицька Церква: Перші кроки. Ісповідництво. Відродження», на думку владики Богдана, - показати діяння Бога у співпраці із людиною. Варто зазначити, що на сторінках книжки багато ілюстрацій. А це, за словами єпископа, невипадково: інколи «образ більш промовистий, аніж опис». «Ми хочемо запросити на зустріч із УГКЦ читача. Адже ця книжка показує правдиву «живу» Церкву», - додав він. У цьому виданні особливо  «видно глобальний і місійний характер Церкви».

Про етапи написання цього видання розповів Володимир Ільченко, шеф-редактор видавництва «Мандри», головний редактор проекту. Він розповів, що книжка складається з 12 розділів, що  є своєрідними етапами історії Церкви. Крім цього, у виданні містяться розповіді про деякі храми, парафії та чудотворні ікони УГКЦ. Отець Ігор Яців, керівник Департаменту інформації УГКЦ, зазначив, що, гортаючи книжку, можна побачити «зріз різних парафії, як великих, так і маленьких». Наостанок священик додав, що існує також англомовне видання книги «Українська Греко-Католицька Церква: Перші кроки. Ісповідництво. Відродження».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next