АКТУАЛЬНО

У Львові представлять унікальну книгу про літургійні покрови

Вівторок, 10 вересня 2013, 10:59
11 вересня в Національному музеї імені Андрея Шептицького у Львові відбудеться презентація книги Роксолани Косів «Літургійні покрови на чашу і дискос». Початок о 16 год. Захід запланований у рамках відзначення 100-річчя відтоді, як митрополит Андрей Шептицький передав Національний музей у дар українському народові, — повідомляє прес-служба музею.

У виданні розкрито символіку цих сакральних тканин, особливості їхнього використання у храмах, іконографію та специфіку художнього виконання. У праці репродуковано 134 покрови на чашу і дискос, з українських храмів майже всі – уперше.

Основою для дослідження стали твори XV–XVIII ст. зі збірки сакральних тканин Національного музею у Львові, яка почала формуватися ще в перші роки діяльності Музею, зокрема завдяки ініціативі митрополита Андрея Шептицького збирати церковну старовину і таким чином її рятувати від знищення часом та людьми.

RISU

ТЕГИ: УГКЦ, музей
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next