АКТУАЛЬНО

У Львові презентуватимуть книгу «На скелі віри. Митрополит Андрей Шептицький»

Вівторок, 17 вересня 2019, 13:12
У суботу, 21 вересня, у Львові відбудеться презентація книжки «На скелі віри. Митрополит Андрей Шептицький». Подія збере зацікавлених у читальному залі періодики Наукової бібліотеки ЛНУ імені Івана Франка. Книгу «На скелі віри. Митрополит Андрей Шептицький» створили Оксана Гайова та Михайло Перун.

В анотації до праці, зокрема, ідеться: «Ілюстроване науково-популярне видання «На скелі віри» – одна з перших спроб представити у світлинах і в документах історію розвитку та діяльності Української Греко-Католицької Церкви крізь призму церковно-богословського вчення й архипастирського служіння митрополита Андрея Шептицького. Понад тисячу сімсот ілюстрацій, значну частину яких опубліковано вперше, знайомлять нас із минулим і зі сьогоденням УГКЦ. 

До видання ввійшли грамоти, стародруки, листи, живописні та графічні портрети, зображення творів мистецтва, світлини з архівів, музеїв, бібліотек, приватних збірок України й української діаспори. Пропонована книга-альбом «На скелі віри» приверне увагу джерелознавців, богословів, істориків, краєзнавців та всіх, кого цікавить історія Української Церкви, її значення у становленні Української Держави».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next