АКТУАЛЬНО

У Львові проходить перший Всеукраїнський форум молодіжних лідерів і душпастирів Католицької Церкви

П'ятниця, 08 червня 2018, 15:24
З 8 до 10 червня у Центрі імені митрополита Андрея Шептицького у Львові проходить Форум молодіжних лідерів та душпастирів. Основною метою заходу є зустріч священиків та лідерів молодіжних рухів УГКЦ та РКЦ із усієї України та формування спільної стратегії роботи в молодіжному апостоляті.

Участь у форумі візьмуть Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, Єпископ-помічник Львівської архидієцезії РКЦ Едвард Кава та близько 100 учасників з усієї України.

Програма заходу передбачає панельні дискусії «Якою є молодь, її потреби та очікування» та «Як Церква відповідає і може відповісти на потреби та очікування молоді».

Учасники панельних дискусій: голова Комісії УГКЦ у справах молоді о. Ростислав Пендюк, заступник голови Комісії у справах душпастирства молоді РКЦ о. Міхал Воцяль, відомий богослов, соціолог, тренер, громадський діяч Олександр Доброєр, головний редактор часопису CREDO о. Микола Мишовський, заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема, проректор Українського католицького університету Софія Опацька та головний редактор журналу “Патріархат” Анатолій Бабинський.

У рамках форуму відбудеться спільна зустріч Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава з відповідальними за роботу з молоддю в єпархіях УГКЦ і РКЦ, а також ярмарок організацій та рухів, під час якого учасники знайомитимуться і матимуть нагоду презентувати свої спільноти.

 Святі Літургії та Молитва Тезе відкриті для відвідування всіма охочими.

Захід відбуватиметься з ініціативи Комісії УГКЦ у справах молоді та Комісії душпастирства молоді РКЦ в рамках підготовки до XV Синоду Єпископів під гаслом «Молодь, віра та розпізнання покликання», який пройде в Римі в жовтні 2018 року.

«Це буде зустріч душпастирів, які працюють з молоддю по всій Україні в одній Церкві двох традицій», – зазначає Орест Гевак, секретар Комісії УГКЦ у справах молоді.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами  www.dyvensvit.org

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next