АКТУАЛЬНО

У Львові провели формаційні курси для учасників Вівтарних дружин

Середа, 11 липня 2018, 10:59
6–8 липня 2018 року пройшов 1-й тур Курсів формації для учасників Вівтарних дружин у Львівській духовній семінарії Святого Духа УГКЦ.

Захід розпочався з реєстрації та Божественної Літургії, яку очолив о. Юстин Бойко, синкел у справах монашества Львівської архиєпархії УГКЦ, у співслужінні з о. Іваном Гловою, відповідальним за душпастирство покликання. Опісля о. Юстин поділився з учасниками курсу особистим досвідом пережиття покликання й відповів на запитання хлопців-свічконосців.

Упродовж трьох днів учасники Вівтарних дружин мали нагоду слухати цікаві лекції отців на різну тематику: літургійний вишкіл (протодиякон Назарій Ярунів та о. Ростислав Будзан), біблійний вимір розпізнання покликання (о. Євген Станішевський). Також досить неординарною була зустріч з о. Богданом Тимчишиним, головою Комісії УГКЦ у справах родини, який намагався донести юним учасникам розуміння служіння в сім’ї та церкві через служіння ближньому, щоб осягнути спасіння. Отець Василь Білаш  поділився з вівтарниками баченням ролі прислуги в житті парафії.

Варто зазначити, що, крім цікавих теоретичних навиків, учасники Вівтарних дружин мали нагоду покращити практичні вміння щодо прислуговування, оскільки протягом трьох днів семінаристи проводили для них богословський вишкіл. Щобільше, зустрівшись з о. Миколою Білецьким, юні учасники могли поспівати пісні Тезе під гітару та взяти участь у майстер-класі із плетіння чоток. Відтак кожен вівтарник, сплівши свої перші чотки, увечері разом з о. Андрієм Стасівим, заступником відповідального за душпастирство покликання, навчив хлопців молитися Ісусову молитву, яка супроводжувалась розважаннями.

Упродовж останнього дня учасники Вівтарних дружин мали нагоду молитися спільну Літургію із прихожанами семінарійного храму. Після Літургії відбулася лекція з о. Іваном Гловою, який поділився роздумами на тему «Основи християнського покликання». Опісля кожному учаснику-вівтарнику вручили сертифікат участі в Курсах формації для Вівтарних дружин.

Провідники курсу вірять, що спільна молитва, екскурсії семінарією, турнір вівтарників із міні-футболу, знайомства з новими друзями, незабутні зустрічі з цікавими людьми, спільний перегляд фільму та частування в семінарійній трапезній залишать неоціненний досвід і незабутні враження в житті кожного вівтарника, який у майбутньому може відчути покликання до священичого або монаршого стану, в наміренні чого молиться Христова Церква.

Відповідальний за душпастирство покликань ЛА УГКЦ о. Іван Глова
Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.lviv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next