АКТУАЛЬНО

У Львові провели робочу зустріч Синодальної редакційної групи щодо перекладу українською мовою Псалтиря та Літургії

Середа, 06 лютого 2019, 15:33
5 лютого у Львові, у Патріаршому домі, відбулася перша робоча зустріч Синодальної редакційної групи з Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом та єпископами нашої Церкви щодо (для) вдосконалення методології перекладу українською мовою богослужбових текстів Псалтиря та Божественної Літургії св. Івана Золотоустого.

“Торік Синод ухвалив рішення створити редакційну колегію єпископів, які будуть підготовляти тексти, які Патріарша літургійна комісія переклала. Редакційна комісія остаточно мусить все підготувати до друку для апробації єпископів для Синоду”, — зазначив владика Гліб Лончина, Єпарх єпархії Пресвятої родини з осідком у Лондоні, Апостольський візитатор для українців греко-католиків Ірландії.

За його словами, ця робота потребує багато часу. Загалом до праці залучені: владика Тарас Сеньків, Єпарх Стрийський, владика Степан Меньок, Екзарх Донецький, отець Петро Ґаладза та диякон Даниїл Ґаладза. “Однак ми також будемо залучати інших знавців для допомоги й підтримки цієї ініціативи”, — додав владика Гліб Лончина.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next