АКТУАЛЬНО

У Львові провели щорічну конференцію про перспективи оновлення Місяцеслова УГКЦ

Четвер, 02 травня 2019, 16:52
У четвер, 2 травня 2019 року, у Львові, в Патріаршому домі УГКЦ, відбулася щорічна науково-практична конференція «Місяцеслов УГКЦ: перспективи оновлення».

Організатори події – кафедра літургійних наук Філософсько-богословського факультету УКУ в співпраці із Патріаршою літургійною комісією УГКЦ. Захід розпочався засіданням голів єпархіальних комісій.

Питання літургійного календаря, а також пов’язані з ним виклики нашої Церкви,  – цим складовим була присвячена тема цьогорічної події. Крім того, спікери говорили про проблемні питання тропарів і кондаків Місяцеслова УГКЦ, синаксарні читання Місяцеслова, а також про єдність і різноманіття у місяцесловах.

Учасники події – представники Патріаршої літургійної комісії УГКЦ, викладачі та працівники кафедри літургійних наук та інших кафедр Філософсько-богословського факультету УКУ, студенти ліцензіатських, магістерських та бакалаврських програм, а також всі, хто цікавиться літургійною тематикою.

Зазначимо, що науково-практична конференція на літургійну тематику у Світлий четвер проводиться організаторами кілька років поспіль. Вона присвячена важливим аспектам літургійного життя як УГКЦ, так і Вселенської Церкви загалом.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next