АКТУАЛЬНО

У Львові провели зустріч для осіб з вадами слуху

Вівторок, 03 грудня 2019, 12:37
Нещодавно із благословення архиєпископа і митрополита Львівського Ігоря Возьняка відбулася перша робоча зустріч директора місії «Центр душпастирства осіб з вадами слуху «Надія» о. Михайла Фенканіна з відповідальною за допомогу у Східній Європі, зокрема Україні, від організації «Kirche in Not» (Церква в потребі) Магдою Качмарик.

Згідно з декретом архиєпископа і митрополита Ігоря Возьняка від 24 червня 2019 року, о. Михайло Фенканін – директор Центру, представив програму діяльності та розвитку організації на три наступні роки, зокрема детальний, структурований план запланованих заходів на період з вересня 2019 по грудень 2020 років.

Діяльність та розвиток Центру «Надія» передбачає розпрацювання та реалізацію таких програм:

Інформаційна програма передбачає поширення інформації в деканатах Львівської архиєпархії та єпархіях Львівської митрополії про діяльність Центру з метою запрошення осіб із вадами слуху до участі в літургійному житті та залучення до пасторальної праці.

Літургійна та пасторальна програми реалізовуватимуться в таких локаціях Львівської архиєпархії:

·         а) м. Львів, вул. Вічева, 2, Монастир сестер Студійського уставу;

·         б) м. Золочів, храм Блаженного Миколая Чернецького;

·         в) м. Новояворівськ, храм Святих Петра і Павла.

Академічна програма передбачає вивчення мови жестів священнослужителями, семінаристами та богопосвяченими особами; вивчення мови жестів працівниками державних структур; тренінги для нечуючих осіб та їхніх родин.

Програма дозвілля, у якій планується організація діяльності для дітей з вадами слуху, проведення таборів, реколекцій, родинних вікендів та пізнавально-навчальних поїздок.

Варто зауважити, що сприяння організації «Kirche in Not» дозволить капеланам місії «Душпастирство осіб з вадами слуху «Надія» плідно послужити глухим людям.

До слова, 28 листопада в приміщенні Центру душпастирства Вроцлавської архиєдієцезії (м. Вроцлав) відбулася робоча зустріч з отцем Томашем Філіновичем, який є капеланом для осіб з вадами слуху та співзасновником фундації «Fonis». Учасники зустрічі виявлили бажання реалізації спільних заходів та проєктів. Також домовлено розробити спільну програму з обміну досвідом та партнерської діяльності в рамках співпраці між містами-побратимами Львовом та Вроцлавом.

Львівська архиєпархія УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next