АКТУАЛЬНО

У Львові урочисто відзначили десятиліття відкриття барельєфа митрополиту Андрею Шептицькому

Четвер, 01 листопада 2018, 11:37
31 жовтня 2018 року відбулося урочисте відзначення 10-ліття відкриття барельєфа праведному митрополиту Андрею та найменування вулиці на його честь.

У переддень 74-ї річниці відходу до вічності праведного митрополита Андрея перед присвяченим йому пам’ятним знаком зібралися представники духовенства, влади, громадських організацій, молодь.

Урочистість розпочалася виконанням Державного гімну України. Відтак сотрудники архикатедрального собору Святого Юра разом із присутніми звершили молитву праведного митрополита Андрея про Божу мудрість.

Зі словами вдячності та спогадів про велику постать митрополита виступили адміністратор собору Святого Юра о. Роман Кравчик, почесний голова Всеукраїнського товариства політичних в’язнів і репресованих Петро Франко, директор департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської обласної ради Андрій Ковальський, керівник адміністрації Міського голови Львова Євген Бойко, письменник, громадський діяч та політв’язень Ігор Калинець, голова Всеукраїнської громадської організації «Союз Українок» Ореслава Хомик, голова Львівського обласного товариства «Просвіта» Ярослав Пітко, архітектор Михайло Федик, представник громадської ради «Святий Юр» Зенон Боровець.

У виступах промовці загадували про докладені зусилля для вшанування пам’яті праведного митрополита та про необхідність глибокого вивчення та популяризації його духовної спадщини, яка є великим скарбом та заповітом для прийдешніх поколінь. Також представники влади та громадських об’єднань поклали квіти до барельєфа, а члени товариства «Пласт» – до підніжжя пам’ятника митрополиту Андрею.

На завершення всі присутні разом звершили духовний гімн «Боже, великий, єдиний», який супроводили співом семінаристи Львівської духовної семінарії Святого Духа.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next