АКТУАЛЬНО

У Львові відбудеться перший всеукраїнський форум молодіжних лідерів і душпастирів Католицької Церкви

Вівторок, 05 червня 2018, 11:19
З 8 до 10 червня у Центрі імені митрополита Андрея Шептицького у Львові пройде “Форум молодіжних лідерів та душпастирств”. Мета заходу — зустріч священиків та лідерів молодіжних рухів УГКЦ та РКЦ із усієї України та формування спільної стратегії роботи в молодіжному апостоляті.

Варто зауважити, що участь у форумі візьмуть Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, єпископ-помічник Львівської архидієцезії РКЦ Едвард Кава та близько ста учасників з усієї України.

Окрім цього, у рамках Форуму відбудеться зустріч Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава з відповідальними за роботу з молоддю в єпархіях УГКЦ і РКЦ, а також “Ярмарка організацій та рухів”, під час якої учасники знайомитимуться і матимуть нагоду презентувати свої спільноти.

Як повідомляє голова Комісії УГКЦ у справах молоді о. Ростислав Пендюк, програма заходу передбачає панельні дискусії “Якою є молодь, її потреби та очікування” та “Як Церква відповідає і може відповісти на потреби і очікування молоді”. 

“Це буде зустріч душпастирів, які працюють з молоддю по всій Україні в одній Церкві двох традицій”, — зазначає Орест Гевак, секретар Комісії УГКЦ у справах молоді.

Учасники панельних дискусій: голова Комісії УГКЦ у справах молоді УГКЦ о. Ростислав Пендюк, заступник голови Комісії у справах душпастирства молоді РКЦ о. Міхал Воцял, відомий богослов, соціолог, тренер, громадський діяч Олександр Доброєр, головний редактор часопису CREDO о. Микола Мишовський, заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема, проректор Українського католицького університету Софія Опацька та головний редактор журналу “Патріархат” Анатолій Бабинський.

Додамо, що захід відбуватиметься з ініціативи Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ та Комісії душпастирства молоді РКЦ в рамках підготовки до XV Синоду Єпископів під гаслом “Молодь, віра та розпізнання покликання”, який пройде в Римі в жовтні 2018 року. Святі Літургії та Молитва Тезе відкриті для відвідування всіма охочими.

Комісія УГКЦ у справах молоді


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next