АКТУАЛЬНО

У Львові відбулася благодійна виставка робіт учасників ГО «Лярш-Ковчег»

Понеділок, 30 жовтня 2017, 11:58
26 жовтня 2017 року в холі великої сесійної зали Львівської міської ради пройшла благодійна виставка громадської організації «Лярш-Ковчег». Люди з розумовою неповносправністю запросили всіх охочих за благодійну пожертву придбати вироби та варення, які вони спільно з асистентами виготовили в майстернях, і таким чином фінансово підтримати діяльність спільноти, яка вже багато років опікується людьми з особливими потребами. Таку виставку організували в рамках соціально-культурного проекту, який підтримує управління соціального захисту ЛМР.

«Ми працюємо, наші майстерні є при церквах, тому вирішили, що треба виходити на рівень міста. І тому сьогодні ми є в міській раді, на сесії, щоб про нас більше дізналися самі представники влади, які зможуть підтримати нашу діяльність. Тому ми сьогодні показуємо те, що вміємо і любимо робити, те, що ми робимо, на нашу думку, добре. Є виставка різних виробів нашої спільноти. Це і дерев’яні вироби, і вироби з бісеру, і ікони, і свічки. І також є дегустація варення – це наш новий проект, де ми почали робити варення з яблук, зі слив, і робимо їх разом з друзями – так ми називаємо людей з розумовою неповносправністю. Власне, можна покуштувати і за благодійну пожертву придбати наше варення і інші вироби», – розповіла Наталя Критович, координатор зовнішніх зв’язків ГО «Лярш-Ковчег».

«На цій виставці ви маєте змогу побачити результати діяльності наших майстерень. Дуже важлива підтримка, оскільки більша частина нашого бюджету – це іноземні пожертви. Тому ми дякуємо вам за цю підтримку, яку ви склали», – зазначила Ірина, член ГО «Лярш-ковчег».

Зазначимо, що місто постійно і щорічно фінансово підтримує ГО «Лярш-Ковчег» в рамках підтримки заходів та проектів громадських організацій. Так, у цьому місто надало фінансову підтримку спільноті в сумі 124 тис. грн. Зокрема, на захід «Відкриваймо серця новому простору» – виїзні семінари у різні місця Львівської області, управління соціального захисту Львівської міської ради виділило 99 тис. грн на проживання, харчування і проїзд учасників спільноти. Ці семінари тривали впродовж місяця – з кінця травня до кінця червня. Також цього року організація виграла соціально-культурний проект на підтримку діяльності своїх майстерень, а тому отримує дофінансування від міста в сумі 25,4 тис. грн. Торік місто фінансово підтримало організацію на суму понад 70 тис. грн.

До слова, ГО «Лярш-Ковчег» у Львові налічує близько 100 людей: 62 людини з розумовою неповносправністю і майже 30 асистентів.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.velychlviv.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next