АКТУАЛЬНО

У Львові відбулася зустріч голів комісій Патріаршої курії УГКЦ

Четвер, 14 березня 2019, 10:40
У вівторок, 12 березня 2019 року, в Патріаршій курії УГКЦ у Львові відбулося зібрання голів комісій, присвячене темі «Великопісна ініціатива «Екологічне навернення для порятунку створіння»», яку представив д-р Володимир Шеремета, керівник Бюро УГКЦ з питань екології.

«Такою подією ми покращуємо рівень комунікації та координації в Курії, щоб різні ініціативи завжди були почутими в дискусії, полеміці чи діалозі, і щоб це йшло на добро та користь», - підкреслив о. Андрій Максимович, адміністратор Патріаршої курії УГКЦ.

«Ця ініціатива народилася 8 років тому і почалася без жодного проекту чи підтримки ззовні. Лише одного року нам була надана підтримка ззовні. Увесь інший період ми намагалися знайти внутрішні сили для того, щоб цю ініціативу провести… Ми свою ініціативу бачили як можливість долучитися до життя Церкви та виконання її місії – повернути людину до Бога», - пояснив  Володимир Шеремета.

Він додав, що головними завданнями ініціативи є привернути увагу віруючих людей та громадськості до екологічних проблем, сприяти поширенню екологічного вчення Церкви та, звісно,  заохочувати їх до діл милосердя стосовно ближніх та Божого створіння – природи.

Слід зауважити, що цього року Великопісна екологічна ініціатива фокусується на бережливому ставленні до Божого дару води.

Детальніше з ініціативою та можливостями участі в ній можна ознайомитись за посиланням Великопісна ініціатива «Екологічне навернення для порятунку створіння 2019».

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next