АКТУАЛЬНО

У Львові відбулися річні збори Товариства українських каноністів

П'ятниця, 28 грудня 2018, 10:59
26 грудня 2018 року в Патріаршому домі у Львові відбулися річні збори Товариства українських каноністів (церковних юристів).

Після вступної молитви на початку зібрання о. д-р Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ сприяння єдності християн, виголосив доповідь на тему «Томос, його генеза та перспектива розвитку Православної Церкви в окремій державі». У наступній частині зборів о. Роман Тереховський представив членам Товариства актуальний стан підготовки повного Партикулярного права УГКЦ.

Опісля, о. д-р Андрій Танасійчук, голова Товариства, представив новий часопис IUS та звіт про діяльність Товариства за поточний рік. Крім того, було озвучено план наукових заходів на 2019 році.

Після завершення загальних зборів, відповідно до статутних норм правління Товариства, було вирішено прийняти трьох нових експертів з церковного права. Ними стали священнослужителі Української Греко-Католицької Церкви з Львівської архиєпархії та єпархії в Парижі.

Прес-служба Товариства українських каноністів

Довідка: Товариство українських каноністів Української Греко-Католицької Церкви діє в Україні з 2008 р., згідно із декретом про затвердження Статуту (Р-08/685 від 29 листопада 2008 р.) б. п. Блаженнішого Любомира Гузара. Воно об'єднує церковних юристів, експертів та фахівців східного канонічного права, які працюють у різних церковних установах, а саме в єпархіальних управліннях, церковних трибуналах УГКЦ або займаються викладацькою діяльністю.

Метою Товариства є співпраця в галузі практики та науки серед спеціалістів канонічного права. Товариство займається дослідженням та вивченням церковного права, його популяризацією, підвищенням рівня знань у цій галузі.


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next