АКТУАЛЬНО

У Львові відбулося впровадження в уряд нового провінційного настоятеля Згромадження салезіан УГКЦ

Вівторок, 25 серпня 2020, 10:56
22 серпня 2020 року у Львові, у храмі Покрови Пресвятої Богородиці, відбулося впровадження в уряд нового провінційного настоятеля Згромадження отців салезіан УГКЦ о. Михайла Чабана. До події долучилися: о. Роман Яхимович, регіональний радник Згромадження салезіан Північної і Центральної Європи, о. Кароль Манік, який завершив служіння провінційного настоятеля, численні отці салезіани, і сестри салезіанки (Дочки Марії Помічниці Християн) та миряни. Супроводжував моління крилосний хор «KLIROS».

Звертаючись до присутніх, о. Роман Яхимович наголосив на важливості кожного, хто є частиною салезіанської родини. «Всі разом є спільнотою, продовжувачами справи св. Івана Боско, і в центрі цього служіння є молодь. Ці великі зусилля є радісними, хоча часто цей шлях сповнений труднощів. Марія Помічниця Християн вказує дорогу та проводить нас до Господа нашого Ісуса Христа», – сказав о. Роман.

Отець Кароль Манік, який  передав правління своєму наступнику, за походженням є словаком. Він розповів, що українську мову на новому місці служіння не планує забувати. Отець тепло подякував кожному, хто був поруч упродовж його служіння в Україні.

«Мені зараз стало легше, – сказав о. Кароль і, звертаючись до о. Михайла, додав: – Може, тобі страшно, але ніколи не забувай, що це не твій вибір, але це Господь покликав тебе на це служіння. Господь покликав і Він дбає про все. Йому довіряй. І коли буде важко, складно, пам’ятай про це».

Отець Кароль вручив своєму наступнику образ св. Івана Боско, на якій він тримає ікону Доброго Пастиря. Отець Михайло Чабан, новий провінційний настоятель, наголосив на символічності цього подарунка, адже він вказує шлях у служінні: «Особливо сьогодні хочу подякувати від імені всіх отців салезіан нашої провінції отцю Каролю за те, що він шість років тому погодився стати нашим настоятелем. І гідно відповідав на різні виклики нашого салезіанського богопосвяченого життя. Мене завжди вражало, як отець Кароль швидко вивчив українську мову, як старався глибше зрозуміти нашу культуру, з яким ентузіазмом був у різних наших діяльностях. Надіюся, отче, що ми вас ще побачимо в Україні. Маємо також серед нас генерального радника отця Романа Якимовича, який представляє нашого генерального настоятеля. Отче Романе, дякуємо, що. незважаючи на різні обмеження з кордонами, ви змогли сьогодні були з нами. Чув, що ви любите Україну».

Також отець Михайло Чабан подякував присутнім салезіанам-римо-католикам.

Під час Богослужіння свої монаші обіти поновили два брати-салезіанина: Володимир та Ернест. Тому молилися і за нові добрі покликання до Згромадження отців салезіан.

Після моління гості свята долучилися до святкового почастунку.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://sdbua.net

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next